17 °C Budapest

Na így ne hirdess meg egy lakást

2011. július 10. 16:02

Az ingatlanhirdetéseket böngészve borzasztó fotókkal, értelmezhetetlen alaprajzokkal és röhejes, semmitmondó leírásokkal találkozhatunk szerte az interneten. Pedig egy tökéletes hirdetés már fél siker, mely egyértelműen felgyorsítja egy lakás eladását.

Rengeteg pontatlan hirdetési szöveggel és főleg az azokhoz mellékelt rossz fényképekkel találkozhatunk az ingatlanhirdetések között kutakodva az interneten. Mivel a vevőcsalogatás elengedhetetlen feltétele egy ingatlan eladásának is, érdemes elkerülni az elrettentő szarvashibákat. A lakás eladhatóságát ugyanis egyértelműen felgyorsítja, ha tökéletes a hirdetés, így ugyanis az kitűnik a tömegből.

Ma már alapvető egy hirdetésnél, hogy az ingatlanról kép is fel legyen töltve a hirdetési portálra. Egy-egy rossz kép láttán azonban nem csoda, ha elmegy az érdeklődő kedve a lakás megtekintésétől és azonnal elnavigál az oldalról. Rossz példákkal pedig tele vannak a hirdetési portálok. Éppen ezért érdemes lehet megfontolni, egy profi fotós szerződtetését, egy jól komponált kép ugyanis fél siker.

 

Rossz példa (Forrás: ingatlan.com)


Ha nem rendelkezünk minőségi fotókkal és nem is akarunk pénzt áldozni erre, érdemesebb lehet csak egy alaprajzot mellékelni a hirdetéshez. A Pénzcentrum.hu által megkérdezett szakember szerint azonban ennek is fontos kritériumai vannak.

Az interneten fellelhető igen sematikus alaprajzok, ugyan könnyen érthetőek, de igen kevés műszaki tartalommal bírnak. Általában csak a helyiségek elhelyezkedése felel meg a valóságnak, a szobák, a falak, a nyílások mérete, a belmagasság és egyéb fontos paraméterek (pl. kémények helye, száma) nem derülnek ki - mondta el Nagy Zsolt építészmérnök.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Emiatt érdemes lehet szakember segítségét kérni, aki a részletes felmérést követően elkészíti a megfelelő, jól értelmezhető alaprajzot, látványterveket. Igény esetén koncepcióterveket is kérhetünk egy tervezőtől, melyek megmutatják a leendő tulajdonosnak, mit is lehetne kihozni a lakásból egy átalakítással.

Természetesen a szöveges részre is figyelni kell. Szakértők szerint érdemes az arany középút szabályát követni. Egy jó hirdetés tehát nem tartalmaz túl kevés információt, de túl sokat se. Így egy leírásban alapvető, hogy az irányáron túl az utcanév, a lakás alapterülete, a ház jellege, a szobák száma, esetleg az ingatlan tájolása és extrái legyenek benne.

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?