Szeméthegyek Budapesten: megszólaltak a "felelősök"

2011. június 29. 14:02

Június elején a Fővárosi Közterület-fennterató levelet küldött elsősorban ingatlanforgalmazó cégek részére, melyben jelzik, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. ez évtől még nagyobb figyelmet fordít a vadplakátok eltávolítására. Ezen vadplakátokkal rendszerint buszmegállókban, villanyoszlopokon találkozhatunk szerte a főváros utcáin. Jelenleg a legnagyobb vadplakátot ragasztók között ingatlaforgalmazó cégek és azok franchise irodái, illetve a költöztető cégek szerepelnek. Telefonszámaik megtalálhatóak a hirdetéseken, ha pedig az interneten beüti bárki a számot, megkapja az ingatlanforgalmazó adatait.

A Fővárosi Közterület-fenntartó levelet küldött elsősorban ingatlanforgalmazó cégek, azok munkatársai, franchise irodáik részére. A levelet többek között a Duna House, Tipp Ingatlan, Central Home, Nova Ingatlan, Universum Ingatlaniroda, Mozaik Ingatlan, Palace Ingatlan Csoport, Immo1 Ingatlan, illetve az Otthon Centrum is kézhez kapta. A levél szerint a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. ez évtől még nagyobb figyelmet fordít a vadplakátok eltávolítására, lehetőség szerint a kihelyezés után azonnal megpróbálják leszedni a ragasztmányokat Budapest köztereiről.

Jelenleg a legnagyobb vadplakátot ragasztók között ingatlaforgalmazó cégek és azok franchise irodái (sokszor nagy cégek), illetve a költöztető cégek szerepelnek. Telefonszámaik megtalálhatóak a hirdetéseken, ha pedig az interneten beüti bárki a számot, megkapja az ingatlanforgalmazó adatait. A Közterület-fenntartó így szerezte be a ragasztó/ragasztató nevét és elérhetőségét.

A megkeresésében foglaltakról az Otthon Centrum Franchising Kft. a franchise partnereit tájékoztatta, a megkeresésben rögzített, a Budapest tisztaságáért vállalt célkitűzéssel egyetért, ezért a főváros tisztaságának megóvása érdekében kész együttműködni a felügyelettel - olvasható a társaság állásfoglalásában. "Felhívtuk a franchise partnerek figyelmét arra, hogy a közterületen illetéktelen helyen elhelyezett hirdetések mind a városképet csúfítják, mind sérti az adott műtárgy tulajdonosainak tulajdonhoz fűződő jogait, amely szankciókat vonhat maga után."

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Duna House válaszlevele (részlet) NAGYÍTÁSHOZ KATTINTS A KÉPRE


A Duna House Franchise Kft. is maximálisan egyetért a kezdeményezéssel, azonban - mint azt válaszlevelükben írták - véleményük szerint a hirdetők abból az okból nem hagynak fel ezzel a tevékenységgel, mert amennyiben ők ezt megteszik, de versenytársaik nem, úgy komly piaci hátrányba kerülnek, és feltehetően jogosan érzik úgy, hogy csak így képesek felvenni a piaci versenyt, amely a megélhetésért folyik.

Pénzcentrum vélemény
Amennyiben ténylegesen sikerülne, az egyébként rendkívül körülményesnek és költségesnek tűnő feladatot teljesíteni, és az említett vadplakátokat vissza lehetne szorítani a közterületekről, és valóban megszűnne ez a fajta hirdetési módszer az ingatlanos cégek számára, úgy várhatóan további növekedésre lehetne számítani az internetes lakáshirdetési portálokon. Nagy kérdés persze, hogy a vezető ingatlanközvetítő társaságok milyen szankciókat alkalmaznak, amennyiben valakit mégis a környezet szennyezésén kapnak. Azon túl ugyanis, hogy állásfoglalásaikban maximálisan elzárkóznak az ilyen tevékenységtől a partnereiket is erre kell késztetniük a látszatkommunikáción túl. Az pedig, hogy az amúgy is kiélezett piaci versenyben mennyire mutatnak majd hajlandóságot partnereik kordában tartására egyelőre a jövő zenéje.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?