21 °C Budapest

Elmossa az eső a benzináresést?

Pénzcentrum
2011. július 3. 11:32

A múlt heti jelentősebb esést az utóbbi napokban csaknem teljes egészében ledolgozta az olajár, melynek megfelelően a héten stagnált a gázolaj és valamelyest emelkedett a benzin dollárban mért jegyzésára. A forint árfolyama azonban a kockázatvállalási kedv javulásával erősödött, melynek köszönhetően várhatóan az előttünk álló héten stagnálni fog a benzinár, a gázolajár esetében azonban akár kisebb mértékű csökkenés is benne lehet a pakliban.

A múlt heti nagy esést követően az utóbbi napokban már emelkedés volt tapasztalható az olajpiacon. Az árfolyam mostanra csaknem teljes egészében ledolgozta az IEA stratégiai olajkészleteinek felszabadítása miatti félelmeket, melyben a kedvező befektető hangulat jelentős szerepet játszott.

A stagnáló olajárnak megfelelően mindössze 0,1%-kal emelkedett a héten a gázolaj dollárban mért átlagos jegyzésára, a benzin esetében viszont 1,3%-os emelkedést lehetett megfigyelni.

A forint azonban a befektetői hangulat javulásával (melyet segíthetett a görög megszorító intézkedések elfogadása) ezúttal erősödött a dollárhoz képest (a múlt heti 187,5-ös átlagár után az utóbbi napokban 185,1-es átlagos érték alakult ki), ami az autósok malmára hajtotta a vizet. Ennek köszönhetően összességében hazai fizetőeszközben mérve a benzin átlagára stagnált, a gázolajé pedig 1,3%-kal esett a héten.

A Portfolio.hu elemzőjének véleménye szerint az utóbbi napok tőzsdei ármozgásai alapján tehát várhatóan szinten maradnak majd a hazai benzinárak, a gázolaj esetében viszont megvan annak a lehetősége, hogy mérsékelt cökkenésre is sor kerüljön.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?