27 °C Budapest

Címke: szemetelés (20 cikk)

MTI | 2013. február 19. 14:34

A palackos gáz ára csökkenhet legközelebb

Megtartotta első ülését az újabb rezsicsökkentést, a víz-, a csatorna-, a szemétszállítási és a kéményseprési díjak, valamint a PB-gáz-palackok árának mérséklését előkészítő munkacsoport. A keddi tanácskozás utáni sajtótájékoztatón kiderült, hogy jelentősen csökkenhet a vízszolgáltatók száma, és az is, hogy elsőként a gázpalackok ára csökkenhet.

Pénzcentrum | 2012. december 5. 09:32

Nőnek a szeméthegyek a pesti utcákon

Ötödével csökken a szelektív hulladékgyűjtő szigetek száma Zuglóban lakossági panaszok hatására. A budapesti városüzemeltetés szerint a lépés jelentősen rontja az ellátás színvonalát, ezért egyeztetne a XIV. kerülettel, ugyanakkor elismeri, "szigetellenes" hangulat alakult ki - írja a Napi Gazdaság.

Magyar Nemzet | 2011. május 25. 09:35

Nagyobb büntetést kaphatnak a szemetelők

Szigorúbb büntetésre számíthatnak a szemetelők. A kormány nagyobb összegekkel sújtaná a hulladéklerakást és a közterületi szemetelést is. A cél az állampolgárok visszatartása olyan tevékenységektől, amik veszélyeztetik a környezetet. Épp ezért lesznek olyan magasak a kiszabott bírságok, amik már tényleges visszatartó erőt képviselhetnek.

Pénzcentrum | 2010. február 24. 13:32

A Coca-Cola palackjai a szemétlista élén

Útközben fogyasztható ételek és italok csomagolásaival lehet a leggyakrabban találkozni a brit utcákon, az országutak mellett és az erdőkben. Az üdítős palackok, csoki papírok és csipszeszacskók mellett érdekes dolgokkal is találkoztak a hulladékgyűjtők.

Pénzcentrum | 2010. február 8. 15:02

Az unalom fővárosa lesz Európa?

Haldoklik Európában az éjszakai élet, legalábbis Párizsban és Amszterdamban már hangosan panaszkodnak a zenészek, szórakozóhely tulajdonosok a korlátozott nyitvatartási idő, a megemelkedett bérleti díjak és a szigorúbb rendőri fellépések miatt, melyek mind hátrányosan érintik az iparágat.

Pénzcentrum | 2009. április 2. 05:38

Csőcselék a Tesco mellett: a szesztilalom lehet a megoldás!

"Miután a Tesco bezár a környékünket az utcán portyázó ittas személyek, hangoskodás, káromkodás, szemetelés és rendetlenség jellemzi. Betelt nálunk a pohár és nincs más választásunk, mint az önkormányzathoz fordulni!"