18 °C Budapest

Lakásokat kaphatnak az önkormányzatok, ha munkahelyeket létesítenek

2011. május 5. 09:02

Egy ma hatályba lépő kormányrendelet szerint ha legalább száz új munkahely létesül egy önkormányzat közigazgatási területén 2011-13 között, akkor az önkormányzat jogot szerez arra, hogy állami támogatást igényeljen költségelvű bérlakásokra - írja a Világgazdaság.

A munkahelyeket teremtő önkormányzatok az új lakóépület építése mellett pályázhatnak használt lakás vásárlására, illetve korszerűsítésre, bővítésre, felújításra is, vagy arra, hogy a saját tulajdonukban lévő, de nem lakáscélú ingatlant átalakítsanak lakásnak. Az indoklás szerint a cél a a szakképzett munkaerő mobilitásának növelése.

Az önkormányzatok már akkor is igényelhetnek támogatást, ha 2013. december 31-ig elindul a projekt, amelytől új állásokat remélnek.

 

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?