20 °C Budapest

Milliárdokért lopják a gázt Magyarországon

MTI
2011. január 5. 16:58

Három, illegálisan kiépített, gázmérőhelyet megkerülő vezetéket fedezett fel a Gödöllői Rendőrkapitányság és a TIGÁZ-DSO Kft. a múlt év decemberében közösen tartott ellenőrzési akció során Tura településen. Az anyagi kár meghaladja a másfél millió forintot - közölte a Tigáz a mai nap folyamán.

Az életveszélyes helyzetet teremtő vezetékszakaszt a gázszolgáltató szakemberei felszámolták, az érintett fogyasztási helyet kizárták. A becsült anyagi kár meghaladja a másfél millió forintot.

A szabálytalan gázvételezések évente mintegy 4 milliárd forint veszteséget okoznak a gázszolgáltatónak, de az anyagi kár mellett sokkal fontosabb az, hogy a gázfogyasztás során bekövetkező tragédiák hátterében nagyon sok estben a szabálytalan gázvételezés húzódik meg. Éppen ezért a hajdúszoboszlói székhelyű Tigáz Zrt. a jövőben még szigorúbb ellenőrzéseket tervez a közlemény szerint.

Korábban: Így lopja a milliomos az áramot Magyarországon - videó

A társaság 2006-ban hozta létre ellenőrzési szervezetét, amely közel 70 fős létszámmal indult útjára, jelenleg pedig már három régióban a Tigáz munkavállalói létszámának közel 10 százaléka végez ellenőrzési tevékenységet. Az elmúlt három évben az ellenőrzési csoport több mint 120 000 célirányos fogyasztói ellenőrzést végzett, és több mint 4 000 esetben derített fel szabálytalan vételezést.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?