17 °C Budapest

Mi a teendőjük az Emfesz ügyfeleinek?

2011. január 5. 10:02

A Magyar Energia Hivatal honlapján megjelent az Emfesz kereskedelmi engedélyének felfüggesztéséről szóló hivatalos határozat. Ennek értelmében a társaság 90 napig nem folytathat gázkereskedelmi tevékenységet. Az Emfesz ügyfeleinek ellátása továbbra is biztosított marad.

A Magyar Energia Hivatal honlapján megjelent határozat értelmében a társaság 90 napig nem folytathat gázkereskedelmi tevékenységet. A cég gázkereskedelmi engedélyének felfüggesztésétől azonban nem kell tartaniuk a társaság lakossági fogyasztóinak, mivel a gázszolgáltatás számukra nem lesz veszélyben.

Jelen gázpiaci viszonyok között elhanyagolható annak az esélye, hogy a kereskedő nélkül maradt fogyasztók gázellátását korlátozni kelljen. A lakossági fogyasztók a rendelkező jogszabály értelmében nagy valószínűséggel egyetemes szolgáltatóhoz kerülnek majd, itt gyakorlatilag automatikusan megtörténik a szerződés (újra)kötése.

Az Emfesz ügyfelei 30 napon belül számíthatnak a gázóra-leolvasására is. A felfüggesztés következtében pedig a fogyasztók Emfesszel kötött szerződése megszűnik. Ezt követően a földgázt az egyetemes szolgáltatásban érvényes árakon vételezhetik majd a lakossági fogyasztók, azonban így az ügyfelek valószínűleg elvesztik az eddig a társaság által számukra biztosított diszkontot.

Abban az esetben, ha a fogyasztóknak nem felel meg az egyetemes szolgáltató, akkor maguk kereshetnek olyan szabadpiaci kereskedőt, amely az eddigi szerződésükhöz hasonló, szintén kedvezményes áron kínálja nekik a gázt. Tehát amennyiben a fogyasztók találnak számukra megfelelő ajánlattal kecsegtető szolgáltatót, akkor leszerződhetnek vele.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Hogy mennyi ügyfelet is érinthet a társaság bedőlése, arra az Emfesz legutolsó tájékoztatása ad választ, miszerint az Emfesz szerződéses lakossági ügyfeleinek száma mintegy 300 ezerre tehető.

 

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?