16 °C Budapest

Ezek a legcsődösebb magyar önkormányzatok

Pénzcentrum
2010. november 9. 08:32

Amióta a törvény erre lehetőséget ad, összesen negyvenegy esetben folytattak le csődeljárást a helyi önkormányzatok; 2010-ben eddig kilenc ügy kezdődött el - éves szinten az eddigi legtöbb - írja a Napi Gazdaság.

Az 1996-ban életbe lépett jogszabály alapvető célja a helyhatóságok fizetőképességének mielőbbi helyreállítása.

Egy önkormányzat (Bakonszeg) esetében már három, két önkormányzatnál (Bátorliget, Nágocs) pedig két alkalommal indult ilyen eljárás az elmúlt években. Az idén indult csődeljárásokból nyolc folyamatban van: Nick, Tiszaderzs, Neszmély, Sáta, Nemesvid, Jásztelek, Magyardombegyház és Somoskőújfalu esetében, míg Szigetvár adósságrendezése november elején befejeződött, a település megállapodott hitelezőivel.

Jellemzően olyan kis falvak és községek indítanak ilyen eljárást, amelyeknek kevesebb bevételi forrásuk és pénzügyi lehetőségük van költségvetésük egyensúlyban tartására, mint a nagyobb településeknek.

 

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?