1 °C Budapest

Műtengerpart és pláza Velencén?

2010. június 23. 09:02

Feljelentést tesznek civil szervezetek egy több mint kétmilliárd forintos velencei beruházással kapcsolatban - írja a Magyar Nemzet.

Szigeth Gábor, az Angelika Egyesület elnöke szerint egyes politikai erők és gazdasági érdekcsoportok műtengerparttal és plázával szeretnék felcserélni a Velencei-tó legszebb, parkosított szabad strandját. A "Velencei-tó kapuja" nevű beruházás még az őszi önkormányzati választás előtt elindulhat. A beruházás előkészítésére, különböző tanulmányokra már több mint 200 millió forintot fizetett ki a város.

A hétfői testületi ülésen mintegy 150 helyi polgár is megjelent, akik azt kérték, a testület vegye le napirendjéről a beruházás kivitelezőjének kijelölését, és bocsássa népszavazásra a kérdést. A testület azonban ehhez nem járult hozzá, megszavazták a kivitelezőt is.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem