19 °C Budapest

Kiemelten védi a nyaraláson lévők házait a rendőrség Szekszárdon

MTI
2010. május 27. 08:47

A szekszárdi kistérség összes településére kiterjeszti az idén a szekszárdi rendőrkapitányság a nyaralókártya-programot, amellyel az otthonuktól távol lévők lakóházait védik a betörésektől.

A programot négy éve indította a rendőrség Tolna megyében, eleinte csak Szekszárdon, majd Bátaszéken és Tolnán; 2010-től pedig a kistérség 22 településéről juttathatnak el az állampolgárok úgynevezett nyaralókártyát a rendőrséghez - közölte Buda Bernadett, a kapitányság sajtóreferense.

A kártya tartalmazza a lakástulajdonos címét, azt, hogy hol és meddig nyaral, valamint ottani elérhetőségét és egy olyan személy nevét is, akit egy betörés esetén értesíteni kell. A járőrök a nyaralás ideje alatt rendszeresen ellenőrzik a lakást, figyelik, hogy van-e betörésre utaló jel, és látogatókártyát töltenek ki. Ezen rögzítik az ellenőrzés idejét, aláírják, majd elhelyezik a postaládában.

A kapitányságtól tavaly hetvenen kérték házuk fokozott figyelését - mondta Buda Bernadett. A kapitányság közlése szerint, míg 2006. május és október között 37 lakásbetörés történt a térségben, tavaly ugyanebben az időszakban 21, de 2009-ben egyetlen olyan házba sem törtek be, amelynek tulajdonosa leadta a rendőrségen a nyaralókártyát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?