Távfűtésesek, figyelem! Fontos információ!

2010. április 15. 08:47

A fűtési időszak vége április 15-e, ezt követetőn, május 15-éig csak szerződés szerint, vagy egyedi megrendelés alapján fűt a FŐTÁV Zrt. Az idei hideg időjárásra tekintettel április 15-én a hőszolgáltató fűt, és 16-án reggel kezdi meg a szerződésben foglalt kikapcsolások végrehajtását.

A budapesti épületek 60 százalékánál az április 15. és május 15-e közötti időszakban hőmérséklethez kötött szerződés szerint, az időjárás változásának megfelelően, kapcsolja ki- vagy be a szolgáltatást az épületekben a FŐTÁV Zrt. Itt csak akkor van teendője a képviselőknek, ha a szerződéstől valamilyen ok miatt el kíván térni.

Budapesten azonban van még mintegy 850 olyan épület, ahol ilyen megállapodást nem kötött a közös képviselő, így ennek hiányában április 15-e után le kell állítani a fűtést. Ezekben az esetekben a közös képviselő kérheti a szolgáltatás fenntartását, vagy kikapcsolását a 06-40-200-108 telefonszámon. A fűtés leállítását vagy újraindítását az erre felhatalmazott képviselőnek írásban is meg kell erősítenie.

Tavasszal változékony az időjárás, ezért, nehéz a megfelelő lakáshőmérséklet beállítása. A központi szabályozás a külső hőmérséklet alapján történik, így napközben gyakran lehetnek hidegek a radiátorok, mert a meleg miatt nincs fűtés. A hőközponti szabályzók az egész épület átlagos hőmérsékletét képesek szabályozni, az egyes lakások, illetve azok egyes helyiségeinek hőmérsékletét nem. Az egyedi igények követésére csak az egyedi szabályozás képes.

A már fűtéskorszerűsítésen átesett épületeknél a termosztatikus radiátorszelepek segítségével minden lakó minden szoba hőmérsékletét szabályozhatja. Ha például egy szobába besüt a nap, ott elzár a szelep, a radiátor hideg marad, míg a ház egy másik pontján a beállított hőmérsékletnek megfelelően, napsütés híján, melegek lehetnek a radiátorok. Mindeközben a két helyiségben azonos lehet a hőmérséklet. Kérjük, takarékoskodjon az energiával és a pénzzel, valósítsa meg az egyedi szabályozást az ÖKOPlusz program és állami támogatás segítségével, hogy csak akkor fűtsön, ha az valóban szükséges.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nagyon fontos, hogy a termosztatikus szelepeket a fűtés teljes leállítását követően a lakástulajdonosok teljesen kinyissák. A zárt szelepek a nyári meleg napokban beszorulhatnak és beragadhatnak. Ez a fűtés indításánál okozhat gondot, ezt kell megelőzni a szelep teljes kinyitásával.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?