13 millió forinttal támogatja a társasházakat az Allianz

Pénzcentrum
2010. február 15. 09:32

Újra pályázhatnak vissza nem térítendő támogatásra a társasházak az Allianznál az immáron hét éve tartó "Társ a házban" programban. Emellett az Allianz az ügyfelek tapasztalatait és javaslatait figyelembe véve megújította a Lakóközösségi Biztonsági Programját, amely egyetlen csomagban kínál biztosítási védelmet, pénzügyi szolgáltatásokat és megtakarítási lehetőségeket a felújítási munkák idejére is.

A jelenlegi gazdasági környezetben mindennél fontosabb meglévő értékeink és befektetéseink értékének megőrzése, valamint gyarapítása. A magyar családok többségének legnagyobb értéke saját otthona, így természetesen érdemes felkészülni az ingatlanpiacon bekövetkező változásokra, és védekezni a kedvezőtlen tendenciák ellen.

Ugyanakkor a takarékoskodás mellett a költséghatékony és innovatív megoldások kerülnek előtérbe, amelyek az állagmegóvásra, a felújításokra, valamint a fejlesztésekre, koncentrálnak. Ez különösen igaz a jelenlegi gazdasági helyzetben, amikor egyre megterhelőbb az emelkedő üzemeltetési díjak, közösköltségek kifizetése. "Ráadásul az anyagi lehetőségek miatt elmaradt karbantartások, felújítások okozta értékvesztés is a pénztárcákon érezhető. Nem elhanyagolható probléma ez, hiszen a lakóközösségek többségét érinti: a társasházak 70 százaléka kisebb-nagyobb, negyedrésze komoly felújításra szorul" - magyarázza Horváth Andrea vezérigazgató-helyettes.

Éppen ezért az Allianz továbbfejlesztette Lakóközösségi Biztonsági Programját a társasházak költséghatékony működésével kapcsolatos igényei és visszajelzései alapján. "Ennek megfelelően idén a felújítási munkák kerültek előtérbe, amelyek idejére is biztosítási védelmet, pénzügyi szolgáltatásokat és megtakarítási lehetőségeket kínál az Allianz" - állítja a vezérigazgató-helyettes. Az Allianz biztonsági programja 5 millió forinttól legfeljebb a beruházás költségének mértékéig terjedő, kamattámogatott kölcsönt nyújt, melynek futamideje lakás-takarékpénztári megtakarítás esetén 5-8 év, maximum 10 év. A kamattámogatás mértéke az első 5 évben a kamat 70 százaléka, a második 5 évben a kamat 35 százaléka.

Az Allianz a szükséges felújítási, javítási munkálatok megtervezéséhez díjmentes műszaki felmérést és tanácsadást, a szükséges lépések meghatározásához pedig szakmai tanácsadást biztosít, teszi hozzá a vezérigazgató-helyettes. A felújításokat követően ismételt helyszíni felmérés dönt a vagyonbiztosítás további díjkedvezményeiről. "A felújítások idejére és a munkák során szükséges valamennyi anyagra és eszközre a kiegészítő felújítás-biztosítás nyújt teljes körű védelmet. A lefedett kockázatok között az elemi károk mellett a betöréses lopás és az épületrongálás is szerepel" - magyarázza Horváth.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

"Az Allianz ügyfelei hetedik éve nyerhetnek vissza nem térítendő támogatást az összesen 13 millió forint értékű "Társ a házban" pályázat keretében, mely idén a vagyon- és balesetvédelemre, valamint az energiatakarékos beruházásokra fordítható. Gondoskodó kategóriában nagyobb támogatást ítélhet oda a zsűri. Környezetvédelmet szolgáló tervekkel pedig új Klíma különdíjunkra is pályázhatnak a társasházak és lakásszövetkezetek." - mutat rá Horváth Andrea, az Allianz vezérigazgató-helyettese.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18