Százmilliós ingatlan a hajléktalanoknak -az adófizetők pénzéből

2009. augusztus 12. 10:32

1 millió font értékű házban él ingyen egy kilenc tagú család. Connorsék lakhatási támogatásként kapták az ingatlant, az adófizetők pénzéből.


Egy 1 millió font -azaz közel 320 millió forint- értékű luxusingatlanban él John és Serena Connors, hét gyermekükkel, Barnet-ben, London északi részén. A család azonban nem dolgos munkával, spórolással vagy öröklés útján jutott a csodás házhoz: egyszerűen kiutalta nekik a helyi önkormányzat.

Fotó: dailymail.co.uk


A népes família speciális lakhatási segélyben részesül: mivel hiány mutatkozik a hajléktalan családoknak kiutalt szükséglakásokban, ezért az önkormányzat kiadó ingatlanokat bérel a rászorulóknak -az adófizetők pénzéből.

A Connors család kilenc tagjának pedig hatalmas ház szükséges: az eddig főként egyfajta vándorló életmódot folytató famíliának havonta 2400 fontért (770 ezer forint) bérlik az öt hálószobás, három fürdőszobás luxusingatlant, amely egy igazán elitkörnyéken található.

A család azonban nem igazán becsüli meg az értékes otthont, hiszen a főbérlő szerint már több radiátort is kitéptek a falból, a belőle kiömlött víz pedig több helyen eláztatta a falakat. A gyerekek egyre nagyobb szemétkupacokat halmoznak fel az udvaron, sőt, még kisebb lopásokkal is gyanúsítják őket.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Fotó: dailymail.co.uk


A családfő visszautasítja a vádakat. Mint mondja, ők annyira nem is ragaszkodtak hozzá, hogy ilyen házba költözzenek, nyugodtan eléldegéltek volna bármelyik lakókocsiparkban.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem