Százmilliós ingatlan a hajléktalanoknak -az adófizetők pénzéből

2009. augusztus 12. 10:32

1 millió font értékű házban él ingyen egy kilenc tagú család. Connorsék lakhatási támogatásként kapták az ingatlant, az adófizetők pénzéből.


Egy 1 millió font -azaz közel 320 millió forint- értékű luxusingatlanban él John és Serena Connors, hét gyermekükkel, Barnet-ben, London északi részén. A család azonban nem dolgos munkával, spórolással vagy öröklés útján jutott a csodás házhoz: egyszerűen kiutalta nekik a helyi önkormányzat.

Fotó: dailymail.co.uk


A népes família speciális lakhatási segélyben részesül: mivel hiány mutatkozik a hajléktalan családoknak kiutalt szükséglakásokban, ezért az önkormányzat kiadó ingatlanokat bérel a rászorulóknak -az adófizetők pénzéből.

A Connors család kilenc tagjának pedig hatalmas ház szükséges: az eddig főként egyfajta vándorló életmódot folytató famíliának havonta 2400 fontért (770 ezer forint) bérlik az öt hálószobás, három fürdőszobás luxusingatlant, amely egy igazán elitkörnyéken található.

A család azonban nem igazán becsüli meg az értékes otthont, hiszen a főbérlő szerint már több radiátort is kitéptek a falból, a belőle kiömlött víz pedig több helyen eláztatta a falakat. A gyerekek egyre nagyobb szemétkupacokat halmoznak fel az udvaron, sőt, még kisebb lopásokkal is gyanúsítják őket.

Fotó: dailymail.co.uk


A családfő visszautasítja a vádakat. Mint mondja, ők annyira nem is ragaszkodtak hozzá, hogy ilyen házba költözzenek, nyugodtan eléldegéltek volna bármelyik lakókocsiparkban.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?