A válság és a válás koldusbotra jutatthat!

2009. április 2. 15:00

Példaértékű is lehet az a brit bírósági döntés, mely nem engedte, hogy a válságra hivatkozva egy angol pénzember csökkentse a feleségének ítélt fájdalomdíjat.

Brian Myerson brit bankár tavalyi válásakor nagylelkű, 11,2 millió fontos kielégítésben állapodott meg feleségével, mely az akkori vagyonának 43 százalékát jelentette. Csakhogy közben beindult az elképesztő mélyrepülés a piacokon, a vagyon elúszott, a 11,2 kifizetése után pedig nem hogy majdnem 15 millió maradna a zsebében, de konkrétan még félmillió kölcsönt is kellene szereznie a kifizetéshez.

A bíróság ítélete viszont, arra hivatkozva, hogy "az árfolyamok változásának természetesen folyamata, bármily drasztikus is" nem változtatott a megítélt összegen. A döntés komoly visszhangra lelt Nagy-Britanniában, különösen, hogy nem Myerson az egyetlen, aki hasonló cipőben jár. Mindenesetre a bankár nem adja fel, és a legfelsőbb bíróságig is hajlandó elvinni az ügyet - lévén ő a vagyonosztásnál az egyenlőséget tartotta szem előtt, ami viszont a válság miatt felborult.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem