Hogy csökkenthető legjobban a rezsi?

Pénzcentrum
2009. július 10. 09:17

A megfelelően szigetelt házban harmadára csökkenthető a felhasznált fűtési energia mennyisége - állítja a Magyar Expandált Polisztirolgyártók Szövetsége.

A forró nyáron a falak átmelegednek, nem elég az éjszakai szellőztetés, klíma nincs, a megoldás a szigetelés. Hatása hosszan tart, a ráfordított pénz azonban hamar megtérül.

10-12 cm vastagságú hőszigeteléssel évente akár 25 ezer forintot is megtakaríthatunk egy átlagos családi házban. A Magyar Expandált Polisztirolgyártók Szövetségének álláspontja szerint akár 60 százalékkal is csökkenhet a fűtési költség.

A 80-as években nagy számban épült B30-as falú épületeknél 5 cm vastag tetőtéri hőszigetelést alkalmaztak, így egy ilyen lakást 45 ezer kWh energia elhasználásával lehet megfelelően felfűteni. Ugyanez az épület a mai igények szerint felújítva - 12 cm vastag homlokzati és 25 cm vastag tetőtéri hőszigeteléssel - már 14 ezer kWh/év energiával is beéri.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 19:19
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm