Gettósodástól tartanak a városvezetők: új irányelveket szorgalmaznak

2009. július 6. 14:02

Aggódnak a londoni városvezetők az elit-negyed egyik legdrágább fejlesztésének jövője miatt. A beruházó kivonulással fenyegetőzik, a kerületi tanácsnokok "milliomos gettó" kialakulásától tartanak. A Chelsea Barracks névre hallgató egymilliárd font értékű beruházás kapcsán a várostervezés során alkalmazott irányelvek módosítása is felmerült.

A kerületi építésügyi hatóság csak abban az esetben akarja kiadni a jogerős építési engedélyt a projektre, amennyiben a lakásoknak legalább az 50 %-a nem a luxus kategóriába tartozik. A városvezetés a megfizethető ingatlanok kialakítását szorgalmazza, ugyanis attól tartanak, hogy ellenkedő esetben úgynevezett "milliomos gettók" alakulnak az angol főváros szívében.

Az egymilliárd font értékű beruházás jövője megkérdőjeleződött, mivel a városvezetés határozatban szólította fel a beruházót a tervek módosítására. A katari érdekeltségű befektető cég képviselője kisétált az egyeztető tárgyalásról, amikor a fenti feltételeket teljesítésével kapcsolatban nem közeledtek az álláspontok.

A városvezetés előterjesztett egy indítványt, amiben London rendezési tervének átalakítását szorgalmazzák. Véleményük szerint olyan várost kell kialakítani, ahol szeretnek élni és dolgozni az emberek, ahol lehet gyermekeket vállalni és nevelni, ugyanakkor a pihenési és szórakozási lehetőségek is adottak.

Egy luxus-negyed kiszorítja a lakosságot a város szívéből, a többségében befektetési céllal vásárolt ingatlanok kedvezőtlen hatással lehetnek a lakáspiacra. A projektet jelenleg óriási vita övezi, a tervtanács szakértők közreműködésével rövidesen szabályzatba foglalja az új irányelveket, ettől függetlenül a beruházó a korábbi szabályok szerint kíván építkezni.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 23. vasárnap
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem