3 °C Budapest

Gettósodástól tartanak a városvezetők: új irányelveket szorgalmaznak

2009. július 6. 14:02

Aggódnak a londoni városvezetők az elit-negyed egyik legdrágább fejlesztésének jövője miatt. A beruházó kivonulással fenyegetőzik, a kerületi tanácsnokok "milliomos gettó" kialakulásától tartanak. A Chelsea Barracks névre hallgató egymilliárd font értékű beruházás kapcsán a várostervezés során alkalmazott irányelvek módosítása is felmerült.

A kerületi építésügyi hatóság csak abban az esetben akarja kiadni a jogerős építési engedélyt a projektre, amennyiben a lakásoknak legalább az 50 %-a nem a luxus kategóriába tartozik. A városvezetés a megfizethető ingatlanok kialakítását szorgalmazza, ugyanis attól tartanak, hogy ellenkedő esetben úgynevezett "milliomos gettók" alakulnak az angol főváros szívében.

Az egymilliárd font értékű beruházás jövője megkérdőjeleződött, mivel a városvezetés határozatban szólította fel a beruházót a tervek módosítására. A katari érdekeltségű befektető cég képviselője kisétált az egyeztető tárgyalásról, amikor a fenti feltételeket teljesítésével kapcsolatban nem közeledtek az álláspontok.

A városvezetés előterjesztett egy indítványt, amiben London rendezési tervének átalakítását szorgalmazzák. Véleményük szerint olyan várost kell kialakítani, ahol szeretnek élni és dolgozni az emberek, ahol lehet gyermekeket vállalni és nevelni, ugyanakkor a pihenési és szórakozási lehetőségek is adottak.

Egy luxus-negyed kiszorítja a lakosságot a város szívéből, a többségében befektetési céllal vásárolt ingatlanok kedvezőtlen hatással lehetnek a lakáspiacra. A projektet jelenleg óriási vita övezi, a tervtanács szakértők közreműködésével rövidesen szabályzatba foglalja az új irányelveket, ettől függetlenül a beruházó a korábbi szabályok szerint kíván építkezni.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?