2 °C Budapest

Rendkívüli vagyonelkobzás: dühöng a hollywoodi bálvány

Pénzcentrum
2009. június 30. 12:02

A spanyol ingatlanbotrány a hollywoodi csillagokat sem kíméli, ezúttal Antonio Banderas és Melanie Griffith került a szigorú hivatalnokok célkeresztjébe. A hivatalok szigorát jellemzi, hogy az első határozatban a nyaraló lebontására kötelezték a házaspárt, jelenleg a tengerparti sáv elkobzásánál tartanak a csatározások.

A Banderas házaspár már több mint tíz évvel ezelőtt vásárolta meg a területet, az akkori tulajdonos jogerős építési engedéllyel rendelkezett. Az első - bontásról szóló - határozatot azzal indokolták, hogy a spanyol születésű színész nem íratta át az engedélyt a saját nevére, tehát a nyaraló jogerős engedély nélkül épült.

A színész házaspár fellebbezést nyújtott be, melynek keretében igazolták, hogy az engedélyek átírása folyamatban van, így az épület maradhatott. A vita tárgyát ezt követően a partszakasz képezte, a legfrissebb határozat szerint át kell adni a medencétől a tengerpart felé eső területet az önkormányzatnak.

Forrás: Telegraph

A drákói szigor furcsának tűnhet azok után, hogy az engedélyeket a korrupt hivatalnokok adták ki, bár jelenleg már mások ülnek azokban a székekben. Egy helyi lap szerint amennyiben elkobozzák a partszakaszt, úgy a házaspár nem élvezheti többé a medencét sem, mivel rögtön amellett húzódni az új telekhatár.

Az 5 millió dollárra becsült palota értéke a töredékére olvadhat, amennyiben elveszik a hozzá tartozó partszakaszt a házaspártól. A hivatalok ezzel az intézkedéssel a spanyol partokat kívánják megóvni a túlzott beépítéstől, de az ilyen esetekben ez a lépés már nem igazán célravezető. Banderas nem hagyja annyiban a történteket, a hollywoodi sztár és a marbellai városvezetés közötti csatározás tovább folytatódik.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58