12 °C Budapest

Rendkívüli vagyonelkobzás: dühöng a hollywoodi bálvány

Pénzcentrum
2009. június 30. 12:02

A spanyol ingatlanbotrány a hollywoodi csillagokat sem kíméli, ezúttal Antonio Banderas és Melanie Griffith került a szigorú hivatalnokok célkeresztjébe. A hivatalok szigorát jellemzi, hogy az első határozatban a nyaraló lebontására kötelezték a házaspárt, jelenleg a tengerparti sáv elkobzásánál tartanak a csatározások.

A Banderas házaspár már több mint tíz évvel ezelőtt vásárolta meg a területet, az akkori tulajdonos jogerős építési engedéllyel rendelkezett. Az első - bontásról szóló - határozatot azzal indokolták, hogy a spanyol születésű színész nem íratta át az engedélyt a saját nevére, tehát a nyaraló jogerős engedély nélkül épült.

A színész házaspár fellebbezést nyújtott be, melynek keretében igazolták, hogy az engedélyek átírása folyamatban van, így az épület maradhatott. A vita tárgyát ezt követően a partszakasz képezte, a legfrissebb határozat szerint át kell adni a medencétől a tengerpart felé eső területet az önkormányzatnak.

Forrás: Telegraph

A drákói szigor furcsának tűnhet azok után, hogy az engedélyeket a korrupt hivatalnokok adták ki, bár jelenleg már mások ülnek azokban a székekben. Egy helyi lap szerint amennyiben elkobozzák a partszakaszt, úgy a házaspár nem élvezheti többé a medencét sem, mivel rögtön amellett húzódni az új telekhatár.

Az 5 millió dollárra becsült palota értéke a töredékére olvadhat, amennyiben elveszik a hozzá tartozó partszakaszt a házaspártól. A hivatalok ezzel az intézkedéssel a spanyol partokat kívánják megóvni a túlzott beépítéstől, de az ilyen esetekben ez a lépés már nem igazán célravezető. Banderas nem hagyja annyiban a történteket, a hollywoodi sztár és a marbellai városvezetés közötti csatározás tovább folytatódik.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 27. kedd
Edina
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem