24 °C Budapest

Luxuslakást adtak a hajléktalanoknak: a szomszédok kiakadtak!

2009. június 5. 13:02

Parázs vitákat váltott ki New York város vezetésének azon döntése, miszerint üresen álló luxusapartmanokba hajléktalanok költözhessenek az önkormányzat pénzén.

A brooklyni Crown Heights újonnan épült apartmanjai igazán exkluzívnak számítanak. A pultok gránitból készültek, a fürdőszoba és a WC burkolata márvány és hatalmas erkély is tartozik hozzájuk. Az építtetők az apartmanokat 250-350 ezer dollárért szerették volna értékesíteni, ám a gazdasági válság miatt sem vevőt, sem bérlőt nem találtak rájuk elegendő számban. New York azonban tele van olyanokkal, akiknek szükségük lenne fedélre a fejük fölé.


Nagyobb térképre váltás
New York város vezetősége ezért úgy döntött, hogy bérbe veszi az apartmanok egy részét és azokat hajléktalanoknak adjak ki. A város egy apartmanért éjszakánként 90 dollárt fizet a tulajdonosnak - ez teljes kihasználtságnál csaknem 200 ezer dollárjába kerül az önkormányzatnak.

A szomszédok azonban nincsenek elragadtatva. Nem meglepő módon úgy érzik, hogy képzetlen és lusta emberek ölébe hullott ugyanaz a jólét, amiért ők keményen megdolgoztak. Ráadásul, ha a hajléktalanok idővel nem költöznek ki, az a környék lakásáraira is negatív hatással lehet. New Yorkban egy átlagos éjszakán 35 000 hajléktalan gyűlik össze 250 menhelyen, a számuk pedig a válság elmélyülésével tovább nőhet.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm