3 °C Budapest

Luxuslakást adtak a hajléktalanoknak: a szomszédok kiakadtak!

2009. június 5. 13:02

Parázs vitákat váltott ki New York város vezetésének azon döntése, miszerint üresen álló luxusapartmanokba hajléktalanok költözhessenek az önkormányzat pénzén.

A brooklyni Crown Heights újonnan épült apartmanjai igazán exkluzívnak számítanak. A pultok gránitból készültek, a fürdőszoba és a WC burkolata márvány és hatalmas erkély is tartozik hozzájuk. Az építtetők az apartmanokat 250-350 ezer dollárért szerették volna értékesíteni, ám a gazdasági válság miatt sem vevőt, sem bérlőt nem találtak rájuk elegendő számban. New York azonban tele van olyanokkal, akiknek szükségük lenne fedélre a fejük fölé.


Nagyobb térképre váltás
New York város vezetősége ezért úgy döntött, hogy bérbe veszi az apartmanok egy részét és azokat hajléktalanoknak adjak ki. A város egy apartmanért éjszakánként 90 dollárt fizet a tulajdonosnak - ez teljes kihasználtságnál csaknem 200 ezer dollárjába kerül az önkormányzatnak.

A szomszédok azonban nincsenek elragadtatva. Nem meglepő módon úgy érzik, hogy képzetlen és lusta emberek ölébe hullott ugyanaz a jólét, amiért ők keményen megdolgoztak. Ráadásul, ha a hajléktalanok idővel nem költöznek ki, az a környék lakásáraira is negatív hatással lehet. New Yorkban egy átlagos éjszakán 35 000 hajléktalan gyűlik össze 250 menhelyen, a számuk pedig a válság elmélyülésével tovább nőhet.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?