28 °C Budapest

Hajléktalanok foglalták el a szállodát - korábban másfél milliárdot ért az épület

2009. április 21. 11:00

Illegális lakásfoglalók költöztek egy elegáns angol szállodába. A mintegy tucatnyi fiatal jelenleg egy 4,5 millió font értékű épületben él.

A szálloda és esküvői központ Angliában, Surbiton mellett, egy, a Temze közepén levő szigeten található. A hotel csődbe ment, az illegális lakásfoglalók pedig pár hete beköltöztek az épületbe.

Az elegáns épületet zászlókkal és poszterekkel tapétázták ki, a báltermet szétrombolták, a kertet használják a közös bulikra, a folyosók vizelettől bűzlenek.

Fotó: thesun.co.uk


A családok az egykor szebb napokat látott konferenciateremben alszanak, a gyerekekkel és kutyákkal együtt - a padló csupa szemét.

A lakásfoglalók szerint ők csak egy "zöld egyetemet" akarnak létrehozni, de a környékbeliek nem kimondottan támogatják lelkesen a felsőoktatást. A város önkormányzata mindent megtesz azért, hogy mihamarabb eltüntesse a hajléktalanokat a szigetről. Az azonban kérdéses, hogy bárki is megvenné ezek után az épületet.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 27. hétfő
Hella
22. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem