24 °C Budapest

Mégis minden lakásra kivetik az ingatlanadót?

2009. május 27. 08:17

A Pénzügyminisztériumnak komoly tervei vannak az ingatlanadó értékhatárának leszállításáról vagy megszüntetéséről - értesült a Magyar Hírlap kormányzati forrásokból. Vita csak a körül van, hogy ezt mikor lehet a legkisebb politikai veszteséggel meglépni: valószínűleg az őszi ülésszak előtt állnak elő a tervvel.

Néhány költségvetési ügyekben jártas MSZP-s frakciótaggal közösen a Pénzügyminisztérium azért hozná vissza Bajnai Gordon kormányfő eredeti tervét, az értékhatár nélküli általános ingatlanadó bevezetését, mert a harmincmillió forintos értékhatár felvetésével sem sikerült érdemben csillapítani az újabb adó miatti társadalmi. Úgy érvelnek, hogy ha már nem sikerül elkerülni a politikai veszteséget, legalább az anyagi mozgásterük nőjön. A minden ingatlanra kivetett adóból csökkenthetnék más területeken az adókat, s ez megkönnyítené a személyi jövedelemadó mérséklését. Kormányzati és szocialista forrásaink szerint e lépéssel már politikailag is lehetne kezdene valamit.

Szakértők szerint elképzelhető, hogy a kormány mégis minden ingatlant megadóztat, tekintet nélkül az értékére. Ezt több elemző is alátámasztja, némelyikük határozottan szorgalmazza az ingatlanadó értékhatárának lejjebb vitelét. Mások a négyzetméter-alapú adózást támogatnák, tekintettel az értékövezeti besorolás alkotmányossági problémáira.

Update: A Pénzügyiminisztérium közleményben cáfolta a Magyar Hírlap értesüléseit. Erről bővebben itt olvashat.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm