33 °C Budapest

Címke: bedőlt ingatlanok értékesítése (16 cikk)

Pénzcentrum | 2013. június 3. 11:05

Így szórják ki a bankok a bedőlt ingatlanokat

A nem teljesítő hitelek aránya a válság kezdete óta a tavalyi év első feléig mind a háztartási, mind a vállalati hitelek esetében növekedett. 2012 második felében azonban már stagnálás, illetve némi korrekció jelei mutatkoznak. Köszönhető ez többek között annak is, hogy a bankok intenzívebben kezdenek el foglalkozni a portfoliótisztítással. Az ismert bírósági végrehajtás mellet új utakat is keresnek, amelynek az alapja a szabadpiaci értékesítés, nem csak a lakóingatlanok esetében.

Nagy Bálint | 2012. március 2. 14:27

Kiknek jár kedvezményes lakáshitel az OTP-nél?

Az új otthonteremtési támogatásoknak köszönhetően kismértékben bővülő ingatlanhitelezésre számít 2012-ben az OTP Bank - hangzott el a társaság mai napon tartott sajtótájékoztatóján. Az eseményen a bank szakemberei rámutattak: a lakossági öngondoskodás alacsony szintje miatt az otthonteremtés lehetőségét továbbra is nagymértékben befolyásolják a piacon elérhető hitellehetőségek. A pénzintézet sajtótájékoztatóján bemutatták továbbá az OTP Csoport nemrég indult ingatlanközvetítő társaságát is, mely a közelmúltban kezdte meg működését.

Nagy Bálint | 2012. február 28. 14:19

Így próbálja kiszórni a bedőlt hitelesek lakásait az OTP

Megkezdte működését az OTP Csoport új, piaci alapon működő ingatlanközvetítő társasága; a társaság nevével fémjelzett "Ingatlanpont". Bár a társaság nem titkolt célja, hogy Magyarország egyik legjelentősebb piaci szereplőjévé váljon, ennek ellenére a legnagyobb hazai szereplők nem tartanak a piacvesztéstől. Mint mondják az OTP elsődleges célja a saját ingatlanállományának kezelése - ez azonban több szempontból sem szerencsés.

Pénzcentrum | 2011. augusztus 15. 12:32

Várj még a lakásvásárlással, tovább eshetnek az árak

A hazai lakóingatlanok árában és keresletében történt változások és a jelzáloghitelesek egyre elviselhetetlenebb terhei biztosan nem kerülték el senki figyelmét az utóbbi három évben. Vajon tényleg elértük a sokat hangoztatott mélypontot a lakáspiacon, vagy az újra felerősödő recessziós félelmek, a frank árfolyamának történelmi csúcsai újabb lakásár csökkenéshez vezetnek? Hol áll most a lakáspiac? Mire számítanak a lakáspiaci elemzők?

Pénzcentrum | 2011. június 1. 12:02

Osztott-szorzott az OTP: így csökkennek a havi részletek

Akár az érintett adósok fele is élhet az otthonvédelmi akcióterv nyújtotta lehetőségekkel, hangzott el a ma délelőtti OTP Bank sajtóbeszélgetésen, amelyet az Otthonvédelmi Akcióterv kapcsán tartottak. Az OTP menedzserei szerint az MNB által megfogalmazott kritikáknak van alapja, de a bankoknak más szempontokat is mérlegelniük kellett az egyeztetéseken. Az eseményen Gresa István, az OTP Bank Hitelengedélyezési és Kockázatkezelési Divíziójának vezérigazgató-helyettese és Gyuris Dániel az OTP Jelzálogbank elnök-vezérigazgatója beszélt a devizahitelesek megmentésével kapcsolatban az OTP álláspontjáról.

Pénzcentrum | 2011. április 6. 16:32

Bedőlt hitelek: jön a területi kilakoltatási kvóta

Az állami eszközkezelő mintegy 10 ezer problémás hitellel terhelt lakást vehet át a bankoktól, miközben a 90 napon túli lejárt tartozással érintettek száma százezer felett van. Az adósprobléma kezelésére készülő csomag további adósokat segítene abban, hogy 90 napon belülre kerüljön tartozásuk, így igénybe vehessék a rögzített árfolyamon való törlesztés lehetőségét. A menthetetlenekre kilakoltatás vár, de tömeges árverezések egyszerre nem lesznek, mert a bankoknak sem érdekük lenyomni az árakat. A rögzített árfolyam az euró esetében 260 forint körüli plafont jelenthetne, de a pontos árfolyamszintek, az árverezési kvóták, azaz a rendszer konkrét számai még ismeretlenek - foglalja össze a legfrissebb, az eddigiekkel öszhangban lévő inflációkat a kormányzati adósmentés kereteiről az Index.

Pénzcentrum | 2009. november 3. 14:02

Nem mennek a "bedőlt" ingatlanok

A bedőlt ingatlanok értékesítésével foglalkozó ingatlanközvetítők körében az a tapasztalat, hogy a bankok, pénzintézetek által kiadott listákon szereplő ingatlanokat nehéz értékesíteni. Hiába kínálják áron alul a lakásokat, telkeket, nem nagyon akad rájuk vevő.

Pénzcentrum | 2009. szeptember 10. 08:32

Az önkormányzatnak sem kell az eladósodottak lakása

Szeptember végén lejár a lakáshitel-szerződések módosításának banki moratóriuma. Újra megkezdődnek a kényszer-értékesítések, de az önkormányzatok közbeléphetnek, s megvehetik a veszélyeztetett családok lakásait. Csak nem biztos, hogy akarják.

Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm