-1 °C Budapest

Kalapács alatt a Hild életjáradékos lakásai!

Pénzcentrum
2009. április 29. 08:32

Árverésen próbál túladni az életjáradékos ügyfelei után megüresedett lakásain a Hild Csoport, amely ma már több mint kétezer lakás tulajdonosa.

Kézdy Gábor vezérigazgató tegnap bejelentette, hogy hetente egy-két lakást terveznek internetes honlapjukon árverésre bocsátani. A megüresedett lakások nagy részéhez a korábban felvásárolt és már a kilencvenes évek óta működő Honpark Zrt. hajdani ügyfeleinek elhalálozása révén jutottak.

Mostanra a kétezer lakásból már 60-at eladásra kínáló Hild a kisbefektetőkre is gondol, akik a kínálatukból tetszőlegesen összeállított csomagokra tehetnek árajánlatot, nagy tételben jelentős alkulehetőséggel. Mindehhez nem kívánnak azonban közvetítőket igénybe venni, mert azok 4-5 százalékos jutalékot számítanak fel.

Az internetes aukció egyelőre kísérleti jelleggel indul, de az már biztos, hogy a licitre szánt lakásokról 30 nappal korábban fogják értesíteni az érdeklődőket. A háromezer forintos regisztrációs díj korlátlan időre szól, a bankkártyás fizetésre a beazonosíthatóság és a 10 százalékos foglaló későbbi lehívása miatt van szükség. A minimálárakat nem teszik közzé, de nem titok, hogy az jó néhány százalékkal alacsonyabb lehet az aukciós lakás irányáránál. Az elsőként kínált erzsébetvárosi lakás kikiáltási ára például 5,7 millió forint.

Az ingatlanpiac helyzete miatt a legnagyobb versenytársukhoz, az OTP életjáradékos cégéhez hasonlóan a Hild sem köt tavaly év vége óta új szerződéseket, noha óriási az érdeklődés a nehéz helyzetbe került nyugdíjasok részéről.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm