5 °C Budapest

Kalapács alatt a Hild életjáradékos lakásai!

Pénzcentrum
2009. április 29. 08:32

Árverésen próbál túladni az életjáradékos ügyfelei után megüresedett lakásain a Hild Csoport, amely ma már több mint kétezer lakás tulajdonosa.

Kézdy Gábor vezérigazgató tegnap bejelentette, hogy hetente egy-két lakást terveznek internetes honlapjukon árverésre bocsátani. A megüresedett lakások nagy részéhez a korábban felvásárolt és már a kilencvenes évek óta működő Honpark Zrt. hajdani ügyfeleinek elhalálozása révén jutottak.

Mostanra a kétezer lakásból már 60-at eladásra kínáló Hild a kisbefektetőkre is gondol, akik a kínálatukból tetszőlegesen összeállított csomagokra tehetnek árajánlatot, nagy tételben jelentős alkulehetőséggel. Mindehhez nem kívánnak azonban közvetítőket igénybe venni, mert azok 4-5 százalékos jutalékot számítanak fel.

Az internetes aukció egyelőre kísérleti jelleggel indul, de az már biztos, hogy a licitre szánt lakásokról 30 nappal korábban fogják értesíteni az érdeklődőket. A háromezer forintos regisztrációs díj korlátlan időre szól, a bankkártyás fizetésre a beazonosíthatóság és a 10 százalékos foglaló későbbi lehívása miatt van szükség. A minimálárakat nem teszik közzé, de nem titok, hogy az jó néhány százalékkal alacsonyabb lehet az aukciós lakás irányáránál. Az elsőként kínált erzsébetvárosi lakás kikiáltási ára például 5,7 millió forint.

Az ingatlanpiac helyzete miatt a legnagyobb versenytársukhoz, az OTP életjáradékos cégéhez hasonlóan a Hild sem köt tavaly év vége óta új szerződéseket, noha óriási az érdeklődés a nehéz helyzetbe került nyugdíjasok részéről.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?