3 °C Budapest

Ajándék vízummal csábítja Dubai az ingatlanvásárlókat

2009. február 20. 14:00

Vízumot kaphatnának az Egyesült Arab Emírségektől azok, akik ingatlant vagy földterületet vásárolnak az országban. A kormány így próbálja megállítani az ingatlanárak esését.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Egy törvényjavaslat szerint az ingatlantulajdonosok félévente megújítandó vízumot kapnának. Azt egyelőre még vizsgálják, hogy a lakásvásárlók családtagjai is megkapják-e ezt a lehetőséget.

A vízumot minden más ország állampolgára megkaphatja, és nem függene az ingatlan méretétől vagy értékétől. Elemzők és a piac szereplői is pozitívan fogadták a terveket, bár egyetértenek abban, hogy a vízumok rövid érvényessége lehet a javaslat hátulütője.

A dubai gazdaság is megszenvedi a világválságot: elsősorban az építőipar lassul, ezzel nő a munkanélküliek száma. a kormány úgy látja: ha nagyobb kereslet lenne a lakásokra, az növelné az építőipar teljesítményét is -ezért próbálkoznak ilyen akciókkal.

A hatalmas kőolajtartalékoknak köszönhetően az Egyesült Arab Emírségekben rendkívül magas színvonalú az élet. A GDP egyharmada közvetlenül a kőolajtermeléshez kapcsolódik, és a felmérések szerint a kőolaj még legalább száz évre elegendő. Az 1 főre jutó GDP becsült értéke 21 100 USD körül van, ugyanakkor az adók és az árak rendkívül alacsonyak -ezért szeretnének sokan az arab országban élni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20