Forradalmasíthatja az építőipart a magyar találmány! Képpel!

Pénzcentrum
2009. január 29. 11:15

2009. január 27-én a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BMGE) dísztermében mutatkozott be először a hazai szakmai nyilvánosság előtt Veres Klára feltaláló és társasága által fejlesztett Habiten anyag, amelyből széles körben gyárthatók a VEKLA elnevezésű magas és mélyépítésre alkalmas termékek.

A VEKLA a szabadalom kivonata alapján egy homogén építési technológia, amely passzív, energiahatékony és klímaváltozáshoz alkalmazkodó, kristályrács szerkezetű, terhelhető építő és szigetelőanyag egyben, valamint erre alapozott épületszerkezetek.

Az év elején a feltaláló és a VEKLA-5 Zrt. már sikeresen szerepelt Európa legnagyobb építőipari szakkiállításán, a müncheni BAU 2009-en, közel kétezer kiállító között képviselve Magyarországot. A hazai érdeklődőknek - a BMGE 250 fős dísztermében megjelent több mint 320 szakembernek és újságírónak - Veres Klára építész feltaláló, Bilinszky Ferenc, a VEKLA-5 Zrt. vezérigazgatója és dr. Várfalvi János, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületenergetikai és Épületgépészeti tanszéke hőfizikai laboratóriumának vezetője mutatta be a forradalmi építési rendszert.

Az eseményen megjelent vendégek - ingatlanfejlesztők, építőipari vállalkozások, építész és tervező irodák, ingatlanpiacon érdekelt pénzintézetek, állami és önkormányzati vagyonkezelők - előtt Bilinszky Ferenc kiemelte, hogy szeretnék még 2009-ben elindítani a VEKLA gyártását. A cég nyitott arra, hogy regionális viszonylatban, akár egy-egy termékcsoportra lebontva kis- és középvállalkozásokat segítsenek hozzá önálló gyártókapacitás megteremtésében, a know-how alkalmazásában és a piacépítésben.

A megjelent hallgatók kérdésére, hogy miben más ez a termék a piacon jelenleg megtalálható építőipari kínálattal szemben, Veres Klára feltaláló kiemelte: a Habiten építő és szigetelő anyag egyben: - azáltal, hogy az anyag szigetelőanyag is, ezért külön szigetelést, valamint a technológiai eljárás során képzett felület nem igényel külön vakolatot. Optimális tömegű (150-400 kg/m3/, tartós, erózióálló, fagyálló, kiváló hő és hangszigetelő, tűzálló, valamint UV és földsugárzásnak ellenálló anyag.

Hőtároló és hőcsillapító képességgel rendelkezik, azaz a Veklából épült építmény nyáron hűvös, télen tartja a meleget. Homogén építési technológia: - ugyanis a termékekből épülhet fal, padozat, födém, tetőszerkezet, fedés, falburkolat, térburkolat, homlokzati díszek, gipszkartont, kiváltó hőszigeteléssel rendelkező lapok szárazépítés elemeiként, beépített bútor, továbbá és nem utolsó sorban, - meglévő épületek energiahatékonyság és klímaváltozás biztosítása mellett utólagos hőszigetelésként előre gyártott lapok, és mind olyan szerkezeti elemek, amelyek például faanyagból is gyárhatók. Faanyagként a Habiten anyag keverék kiválóan fúrható, faragható, és formázható. Ez a keverék alkalmazható a bennmaradó zsaluzat gyártása során

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az anyag főbb tulajdonságai, valamint a kötést biztosító KLA555 oldattal előállított Habiten anyag nem azonosítható több vonatkozásban a cementtartalmú betonnal, habarccsal és más építőipari anyagokkal. Az anyag keverési technológiája, valamint az ahhoz szükséges gépi eszközök sem azonosak a beton, a habarcs és más cementtartalmú építőanyagok előállításával.


"A VEKLA minden bizonnyal elnyeri az ingatlanfejlesztők, építési vállalkozók, beruházók, sőt az építőanyag gyártók érdeklődését is, hiszen a klímaváltozáshoz jól alkalmazkodó, energiahatékony, korszerű, hidegeljárással készült, energia és környezetkímélő építési rendszerről van szó, amely szerint: - a Vekla termék ára, az építési technológiából eredően a beruházási és energiahatékony üzemeltetési költségek 30%-os csökkentését eredményezi, amelyhez járul a gyorsabb beruházás megtérülés " - hívta fel a figyelmet Veres Klára feltaláló.

Forrás: O|G|H

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem