28 °C Budapest

30 millió felett könnyebben megy az eladás!

Pénzcentrum
2008. december 1. 12:15

A Central Home tapasztalatai azt mutatják, hogy a lakások iránti érdeklődési szint vevő oldalon növekedett októberben, ami két módon magyarázható: egyrészt a hagyományos év végi piaci dömping jellemző, hisz ebben az időszakban évek óta nagyobb a kereslet; másrészt pedig egy olyan vevőcsoport jelentkezik, akik a válság hatására a tőzsdébe fektetett vagy az eredetileg arra szánt pénzük számára keresnek szolidabb alternatívát.

Eladási oldalról nézve az értékesített ingatlanok száma csökkent, ugyanis nagyon sok vevő a válság hatására nem tudja eldönteni érdemes-e most ingatlant vásárolni. Az utóbbi időben a Central Home értékesítők munkájában szükségessé vált, hogy folyamatos tájékoztatással megpróbálják elmagyarázni ügyfeleiknek a gazdasági válság rájuk vonatkozó eseményeit, hiszen sokszor a tévhitek miatt nem vásárolnak ingatlant a lakást keresők.

Central Home tapasztalata szerint a 30 millió forint alatti lakásokkal kapcsolatban mindenhol nagy a bizonytalanság, és sokkal óvatosabban tesznek lépéseket az emberek, ezáltal a döntéshozatal több időt igényel, így hosszabb lesz az értékesítési idő is.

30 millió feletti ingatlanoknál intenzíven nőtt az érdeklődés a lehetőségek iránt, erősebb ártárgyalási folyamatokat jellemezték az elmúlt hónapokat. Számokban ez a Central Home-nál, szeptember és október hónapot összehasonlítva, - becsült adatok szerint -, a következő módon nyilvánult meg: a lakás eladások száma 25%-kal csökkent, viszont az érdeklődők száma 30%-kal nőt, ami novemberre várhatóan egy magasabb eladási számot eredményez majd.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 15. hétfő
Mária
33. hét
Augusztus 15.
Nagyboldogasszony
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?