40 %-kal olcsóbb a gáznál a kiapadhatatlan energiaforrás!

Pénzcentrum
2008. november 28. 08:30

Felavatták a 480 millió forintos beruházással megvalósított pelletgyárat a Zala megyei Beleznán. A fahulladékból előállított, 6 mm átmérőjű fűtőanyag a számítások szerint mintegy 40 %-kal olcsóbb a gáznál - írja a Napi Gazdaság.

A Magyar Pellet Szövetség elnöke elmondta, hogy a fűtőanyag rendkívül környezetbarát, az égetés során minimális szén-dioxid és még kevesebb hamu keletkezik. A termék előállításához szükséges alapanyagot pedig az erdőkben termelik meg.

A hátrányos helyzetű faluban az egykori szövetkezeti major öthektáros területén valósult meg a beruházás. A gyárban 11 alkalmazottat foglalkoztatnak majd, de emellett a térség faipari cégeinek is hosszú távon beszállítói munkát tudnak biztosítani.

A 10 ezer tonnás éves termelés hatodát szánják a belföldi piacra, a gyár első éves kapacitását már lekötötték a megrendelők.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem