Lakáseladási titkok: hogyan szabadulj meg tőle gyorsan?

Pénzcentrum
2008. október 22. 13:00

A hitelezési feltételek szigorodásával várhatóan itthon is egyre kevesebben lesznek azok, akik képesek lakást, netán házat vásárolni. Mindez pedig oda vezethet majd, hogy bizony hoppon maradnak azok, akik eladnák lakásukat, hiszen egyre kevesebb potenciális vevő lesz a piacon. A remény hal meg utoljára, akad néhány tipp, amellyel megkönnyíthetjük az ingatlan elkelését.

Az első titok az árazáson alapul. Igyekezzünk megtalálni azt a sávot, amin belül elhelyezkedik az eladásra kínált ingatlan, s persze a sáv tetejét célozzuk meg. Emellett az is sokat lendít a helyzetünkön, ha minden információ rendelkezésünkre áll az adott ingatlan környezetéről.

Így például majdnem bizonyos, hogy szembesülni fogunk azzal a kérdéssel, hogy hol van a közelben iskola, milyen intézmények vannak közel, milyenek a szomszédok. Ha váratlanul ér bennünket a kérdés, s habozva válaszolunk, úgy könnyen tehetünk rossz benyomást.

Egy próbát mindenképpen megér, ha olyanoknak is ajánljuk ingatlanunkat, akik már jelen vannak az eladási piacon. Vagyis például akik ugyanabban a kerületben adnák el lakásukat, mivel könnyen lehet, hogy nem szívesen váltanak kerületet, ha például gyerekük van, akinek megvan a jól bejáratott iskolája.

Mindenképpen vonzó a vásárlónak, ha a készpénzes vásárlás helyett fel tudunk ajánlani valamilyen finanszírozási lehetőséget (illetve, hogy elfogadunk ilyet). A merészebbek pedig aukcióra is bocsáthatják a lakást, így annak adják el, aki a legmagasabb árat kínálja érte. Persze ilyenkor érdemes minimálárat kikötni, nehogy pórul járjunk.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc
32. hét
Augusztus 10.
Lusta nap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?