16 °C Budapest

Lakáseladási titkok: hogyan szabadulj meg tőle gyorsan?

Pénzcentrum
2008. október 22. 13:00

A hitelezési feltételek szigorodásával várhatóan itthon is egyre kevesebben lesznek azok, akik képesek lakást, netán házat vásárolni. Mindez pedig oda vezethet majd, hogy bizony hoppon maradnak azok, akik eladnák lakásukat, hiszen egyre kevesebb potenciális vevő lesz a piacon. A remény hal meg utoljára, akad néhány tipp, amellyel megkönnyíthetjük az ingatlan elkelését.

Az első titok az árazáson alapul. Igyekezzünk megtalálni azt a sávot, amin belül elhelyezkedik az eladásra kínált ingatlan, s persze a sáv tetejét célozzuk meg. Emellett az is sokat lendít a helyzetünkön, ha minden információ rendelkezésünkre áll az adott ingatlan környezetéről.

Így például majdnem bizonyos, hogy szembesülni fogunk azzal a kérdéssel, hogy hol van a közelben iskola, milyen intézmények vannak közel, milyenek a szomszédok. Ha váratlanul ér bennünket a kérdés, s habozva válaszolunk, úgy könnyen tehetünk rossz benyomást.

Egy próbát mindenképpen megér, ha olyanoknak is ajánljuk ingatlanunkat, akik már jelen vannak az eladási piacon. Vagyis például akik ugyanabban a kerületben adnák el lakásukat, mivel könnyen lehet, hogy nem szívesen váltanak kerületet, ha például gyerekük van, akinek megvan a jól bejáratott iskolája.

Mindenképpen vonzó a vásárlónak, ha a készpénzes vásárlás helyett fel tudunk ajánlani valamilyen finanszírozási lehetőséget (illetve, hogy elfogadunk ilyet). A merészebbek pedig aukcióra is bocsáthatják a lakást, így annak adják el, aki a legmagasabb árat kínálja érte. Persze ilyenkor érdemes minimálárat kikötni, nehogy pórul járjunk.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 30. szombat
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM