300 milliós sorsolás elhalasztva: csalást szimatol a felügyelet!

Pénzcentrum
2008. október 17. 13:00

Mint arról egy korábbi cikkünkben beszámoltunk, egy brit házaspár megelégelte, hogy a hagyományos módon nem talált vevőt a házára, ezért az interneten keresztül sorsjegyeket kezdtek árusítani. A regisztrációhoz egy beugró kérdésre adott jó válasz és 25 font (8375 forint) átutalása szükségeltetett. a szerencsés nyertes kisorsolására tegnap került volna sor, ám a szerencsejáték felügyelet közbeszólt.


Forrás: Guardian

A 9,5 hektáron elterülő ingatlan együttest 950 ezer fontért (318 millió forintért) kínálták eladásra, de hosszú várakozás után sem sikerült vevőt találni. Ekkor döntöttek az internetes sorsolás mellett, mely üzletileg is sikeresebbnek tűnt. A 46 ezer regisztrált versenyző összesen 1,15 millió fontot (385 millió forintot) utalt át az álomotthon potom áron történő megszerzésének a reményében.

Az ötszobás ház - a hozzátartozó kéthektáros horgásztóval és a négy különálló kétszobás bungalóval - azonban nem talált gazdára, mert a szerencsejáték felügyelet vizsgálódásba kezdett. Brian és Wendy Wilshaw a tegnapi napra tervezték közjegyző és a sajtó képviselői előtt a nyertes kisorsolását, az ellenőrzés azonban hidegzuhanyként érte őket.

A sorsolásra addig nem kerülhet sor, amíg a felügyelet által folytatott vizsgálatot le nem zárják. A helyi törvények tiltják, ha az ilyen sorsolások kimenetelét csupán a vakszerencsére bízzák, a jelentkezőknek valamilyen szűrőn is túl kell jutniuk. A házaspár szerint erre szolgált a beugró kérdés, ami a jogászok szerint azonban annyira egyértelmű volt, hogy valójában nem töltötte be a neki szánt szerepet.

Egy a szerencsejátékok szabályozásában jártas jogász már egy hónappal ezelőtt figyelmeztette a házaspárt, szerintük azonban nem szegtek meg egyetlen szabályt sem a játék során. Mindenki nagyon csalódott a sorsolás elhalasztása miatt, főleg azért mert éppen a legizgalmasabb szakaszához érkezett a játék.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A legrosszabb esetben a játék visszavonása mellett dönthet a felügyelet, ebben az esetben mindenkinek vissza kell téríteni a már befizetett 25 fontot. A házaspár nagyon feldúlt a vizsgálat miatt, már nagyon szerettek volna túladni az ingatlanon.

Gyász: elhunyt Pál Mihály

Nyolcvanhat éves korában szerdán elhunyt Pál Mihály Munkácsy-díjas szobrászművész - közölte a család csütörtökön.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?