18 °C Budapest

300 milliós sorsolás elhalasztva: csalást szimatol a felügyelet!

Pénzcentrum
2008. október 17. 13:00

Mint arról egy korábbi cikkünkben beszámoltunk, egy brit házaspár megelégelte, hogy a hagyományos módon nem talált vevőt a házára, ezért az interneten keresztül sorsjegyeket kezdtek árusítani. A regisztrációhoz egy beugró kérdésre adott jó válasz és 25 font (8375 forint) átutalása szükségeltetett. a szerencsés nyertes kisorsolására tegnap került volna sor, ám a szerencsejáték felügyelet közbeszólt.


Forrás: Guardian

A 9,5 hektáron elterülő ingatlan együttest 950 ezer fontért (318 millió forintért) kínálták eladásra, de hosszú várakozás után sem sikerült vevőt találni. Ekkor döntöttek az internetes sorsolás mellett, mely üzletileg is sikeresebbnek tűnt. A 46 ezer regisztrált versenyző összesen 1,15 millió fontot (385 millió forintot) utalt át az álomotthon potom áron történő megszerzésének a reményében.

Az ötszobás ház - a hozzátartozó kéthektáros horgásztóval és a négy különálló kétszobás bungalóval - azonban nem talált gazdára, mert a szerencsejáték felügyelet vizsgálódásba kezdett. Brian és Wendy Wilshaw a tegnapi napra tervezték közjegyző és a sajtó képviselői előtt a nyertes kisorsolását, az ellenőrzés azonban hidegzuhanyként érte őket.

A sorsolásra addig nem kerülhet sor, amíg a felügyelet által folytatott vizsgálatot le nem zárják. A helyi törvények tiltják, ha az ilyen sorsolások kimenetelét csupán a vakszerencsére bízzák, a jelentkezőknek valamilyen szűrőn is túl kell jutniuk. A házaspár szerint erre szolgált a beugró kérdés, ami a jogászok szerint azonban annyira egyértelmű volt, hogy valójában nem töltötte be a neki szánt szerepet.

Egy a szerencsejátékok szabályozásában jártas jogász már egy hónappal ezelőtt figyelmeztette a házaspárt, szerintük azonban nem szegtek meg egyetlen szabályt sem a játék során. Mindenki nagyon csalódott a sorsolás elhalasztása miatt, főleg azért mert éppen a legizgalmasabb szakaszához érkezett a játék.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A legrosszabb esetben a játék visszavonása mellett dönthet a felügyelet, ebben az esetben mindenkinek vissza kell téríteni a már befizetett 25 fontot. A házaspár nagyon feldúlt a vizsgálat miatt, már nagyon szerettek volna túladni az ingatlanon.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?