8 °C Budapest

300 milliós sorsolás elhalasztva: csalást szimatol a felügyelet!

Pénzcentrum
2008. október 17. 13:00

Mint arról egy korábbi cikkünkben beszámoltunk, egy brit házaspár megelégelte, hogy a hagyományos módon nem talált vevőt a házára, ezért az interneten keresztül sorsjegyeket kezdtek árusítani. A regisztrációhoz egy beugró kérdésre adott jó válasz és 25 font (8375 forint) átutalása szükségeltetett. a szerencsés nyertes kisorsolására tegnap került volna sor, ám a szerencsejáték felügyelet közbeszólt.


Forrás: Guardian

A 9,5 hektáron elterülő ingatlan együttest 950 ezer fontért (318 millió forintért) kínálták eladásra, de hosszú várakozás után sem sikerült vevőt találni. Ekkor döntöttek az internetes sorsolás mellett, mely üzletileg is sikeresebbnek tűnt. A 46 ezer regisztrált versenyző összesen 1,15 millió fontot (385 millió forintot) utalt át az álomotthon potom áron történő megszerzésének a reményében.

Az ötszobás ház - a hozzátartozó kéthektáros horgásztóval és a négy különálló kétszobás bungalóval - azonban nem talált gazdára, mert a szerencsejáték felügyelet vizsgálódásba kezdett. Brian és Wendy Wilshaw a tegnapi napra tervezték közjegyző és a sajtó képviselői előtt a nyertes kisorsolását, az ellenőrzés azonban hidegzuhanyként érte őket.

A sorsolásra addig nem kerülhet sor, amíg a felügyelet által folytatott vizsgálatot le nem zárják. A helyi törvények tiltják, ha az ilyen sorsolások kimenetelét csupán a vakszerencsére bízzák, a jelentkezőknek valamilyen szűrőn is túl kell jutniuk. A házaspár szerint erre szolgált a beugró kérdés, ami a jogászok szerint azonban annyira egyértelmű volt, hogy valójában nem töltötte be a neki szánt szerepet.

Egy a szerencsejátékok szabályozásában jártas jogász már egy hónappal ezelőtt figyelmeztette a házaspárt, szerintük azonban nem szegtek meg egyetlen szabályt sem a játék során. Mindenki nagyon csalódott a sorsolás elhalasztása miatt, főleg azért mert éppen a legizgalmasabb szakaszához érkezett a játék.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A legrosszabb esetben a játék visszavonása mellett dönthet a felügyelet, ebben az esetben mindenkinek vissza kell téríteni a már befizetett 25 fontot. A házaspár nagyon feldúlt a vizsgálat miatt, már nagyon szerettek volna túladni az ingatlanon.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem