12 °C Budapest

Hogyan lehet kevesebb, mint 8 ezerért 300 milliós házad? Megmutatjuk!

Pénzcentrum
2008. szeptember 18. 14:00

Egy elkeseredett brit házaspár, aki már több mint egy éve nem tudott túladni közel egy millió fontért meghirdetett ingatlanán, új ötlettel rukkolt elő, és ingatlanközvetítők helyett fortunára bízta az új tulajdonos megkeresését.

Brian és Wendy Wilshaw tavaly úgy döntött, hogy eladja ötszobás házát, amihez 9,5 hektárnyi földterület, két hektáros horgásztó, és négy különálló kis faház is tartozik, mindezt potom 950 ezer fontért (288 millió forint). Azonban nem hogy ajánlattal, de még érdeklődővel is alig találkoztak.

Az ingatlanpiacok kiszáradása nyomán nem sok jóban reménykedhettek a jövőben sem, így elhatározták, hogy kvázi online sorsolás formájában adnak túl birtokukon, amiből nem csak az új tulajdonos, de ők is profitálhatnak.

Létrehoztak egy honlapot, amin keresztül bárki beregisztrálhat 25 fontért (7500 forint) cserébe a sorsolásra, majd terveik szerint ha a jelentkezők létszáma eléri a 46 ezret, eredményt hirdetnek, és a szerencsés nyertes a már befizetett összegért cserébe megkapja az ingatlant.

Jelenleg 34 ezer sorsjegyet adtak már el az oldalon keresztül, ami tehát 850 ezer fontnak (257 millió forint) felel meg, azonban ha elérik a bűvös határt, és így az 1,15 millió fontot (348 millió forint), arra is marad pénzük, hogy az új tulajdonos számára kifizessék az összes illetéket, ami a vagyonátruházással jár, és még a játékkal kapcsolatos költségeiket is fedezik. Mindezt pedig egy olyan ingatlanpiaci környezetben érik el, ahol a tulajdonosok örülnek, ha az értéke töredékéért túl tudnak adni házaikon.

Az eladásra kínált ingatlanban a házaspár 14 évig élt, és a kisházakat hétvégenként kiadták horgászoknak és túrázóknak, ami jobb években 25 ezer fontot (7,5 millió forint) is a konyhára hozott, mindezt 6 ezer fontos (1,8 milió forint) kiadások mellett.

A sorsjegyek megvásárlói között akadnak amerikaiak, skandinávok és még indiaiak is, és biztosak benne, hogy december 7-ig, amikor lezárják a regisztrációt, elérik a 46 ezres álomhatárt.

Persze felmerül a kérdés, hogy jogszerű-e ilyen lottóhoz hasonló sorsjegyet árulni, és hogy honnan tudhatják a játékra jelentkezők, hogy nem esnek csalás áldozatául?

A játék kiagyalója azonban hevesen tiltakozik a lottó elnevezés ellen, hiszen bizonyos értékhatár felett tilos ilyen jellegű szerencsejátékot hirdetni. Éppen ezért azt találták ki, hogy csak az vehet részt a játékban, aki helyesen válaszol egy beugró kérdésre, ami úgy hangzik: "mennyibe kerül a 2008/2009 évre szóló felnőtt halászengedély?" Persze egy ilyen kérdés megválaszolása nagyjából 5 percet igényel az interneten.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Természetesen jogászok ezek után is lecsaptak az ötletre, hiszen az még mindig nem világos, hogy miként hirdetik ki a nyertest, ha egyszer mindenki válaszolni tud a kérdésre? Mivel csak is szerencsén múlhat ezek után, hogy kinek a nevét húzzák ki a kalapból, egyesek szerint ez még mindig törvénysértő.

A PayPal be is fagyasztotta egy idő a házaspár számláját, amire a sorsjegyek árai érkeztek, azonban miután a család jogászai átnyálazták a papírokat, és nem találták törvénysértőnek, amit tesznek, megszűntette a tiltást.

Korábban is voltak már hasonló próbálkozások, melyekre rendre lecsapott a rendőrség. Tavaly például egy brit nőt 8 ezer fontra (2,4 millió forint) bírságoltak, amiért megsértette a szerencsejáték törvényt azzal, hogy 30 fontért (9 ezer forint) sorsjegyeket árult, amivel 150 ezer fontot (45 millió forintot) érő házát szerette volna játékba bocsátani, ezen felül 12 hónap felfüggesztett is kapott.

Persze a játékkal kapcsolatban más probléma is felmerül, nevezetesen nem olyan könnyű hazardőröket találni. Korábban is akadtak ugyanis olyanok, akik felsültek hasonló kísérleteikkel, és nem találtak elég jelentkezőt a játékra, ezért a ház helyett csak a befolyt összeget tudták kisorsolni.

A Wilshaw házaspár is hasonlót tervez, ha mégsem jönne össze a 46 ezer fő, persze 35 százalékot levonnának a befolyt összegből, hogy fedezzék a játékkal kapcsolatos költségeiket.

A sorsolásra egyébként a televízió képernyői és közjegyző előtt kerül majd sor, egy véletlen számot generáló szoftver segítségével.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06