Ősszel felszabadulhatnak a rejtett ártartalékok az ingatlanpiacon!

Pénzcentrum
2008. szeptember 8. 05:55

A hónap végére átadják a forgalomnak az M0-ás körgyűrű legújabb szakaszát, valamint ha sikeresek lesznek a hatósági bejárások, akkor a Megyeri hídon is megindulhat a közlekedés. Sokan úgy vélik, hogy a főváros közlekedési terheinek csökkenése mindenképpen előnyös lehet, de vajon hogy bírja majd a forgalmat a jelenleg is szinte naponta beduguló M0-ás és milyen hatással lehet a Hungária körút, a Váci és a Szentendrei út környéki ingatlanok értékére a pozitív változás?


Kattints a képre! (Forrás: m0.hu)

Szakértők úgy vélik, hogy a jelenlegi kamionforgalom negyede biztosan elkerüli a várost és a körgyűrű új szakaszát veszi majd igénybe. A járművezetők a gyorsforgalmi úton immár 80 kilométeren át a város érintése nélkül eljuthatnak az Megyeri hídtól - a 2A és a 2B érintésével - egészen az M1-esig, de a legégetőbb az M3-as csomópont bekapcsolása volt a rendszerbe. A Megyeri híd átadásától elsősorban az Árpád híd átmenő forgalmának csökkenésére számítanak, de a használatbavételi eljárást elhúzhatja a szigetmonostori híd ügye.

Az új autópálya szakasz érinti a keleti peremkerületek közül a XV., a XVI. és a XVII. kerületet, keletről pedig Csömör, Nagytarcsa, Pécel, Maglód és Ecser határolja. A nagy hazai ingatlanforgalmazó hálózatok elemzőit arról kérdeztük, hogy milyen hatással lesz az új építészeti műtárgyak átadása és a forgalmi terhelés megváltozása a Hungária körút, valamint Óbuda és Újpest érintett területeinek ingatlanpiacára.

A hatástanulmányok szerint nem kell attól tartanunk, hogy kiürül a Hungária körút, hiszen az új szakasz csak a forgalom egy részétől mentesíti a fővárost, továbbá a fővárosi építkezésekre a jövőbe is nagy teherautók szállítják majd az építőanyagokat. Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a korábban átadok pályatestektől az új szakasz szélesebb, valamint leállósávot is kialakítottak az építők.


Murányi Ákos, a Duna House vezető elemzője úgy véli, hogy jelenleg még nagyon nehéz számszerűsíteni a közúti forgalom csökkenésével járó értéknövekedést, de az eladók bizonyára nem fogják kihagyni ezt az érvet a hirdetéseikből. Jelenleg a körút terhelésének csökkenésére csak becslések készültek, a tényleges változás függvényében elképzelhető, hogy csökkenhet az egyébként nagyon nehezen eladható körútra néző lakások értékesítési ideje.

A körgyűrű új szakaszának keleti oldalán fekvő településeken valamelyest fokozódhat az érdeklődés a telkek és a családi házak iránt, bár az utóbbi években ezek a települések nem tartoztak a legnépszerűbb kiköltözési helyek közé.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A III. és a IV. kerület érintett területein erősen szóródnak a lakásárak, paneleket már 150-170 ezer forintos négyzetméterártól lehet vásárolni, a használt lakások elhelyezkedéstől függően 200-300 ezer forintba kerülnek négyzetméterenként. Az új építésű lakások négyzetmétere a pesti oldalon valamivel 300 ezer forint felett mozog, a budai részen viszont jó környéken 400-450 ezer forintba is kerülhet.

A Megyeri híd átadása elsősorban a rejtett ártartalékokkal rendelkező Dunakeszinek kedvez, de Óbuda és Újpest érintett területein is kapósabbak lehetnek a lakások. A várhatóan továbbra is forgalmas Szentendrei és Váci úton aligha valószínű az áremelkedés, de a környékbeli csendesebb utcákban található ingatlanok tulajdonosai a továbbiakban érvelhetnek majd a jó közlekedéssel. A híd környékén elsősorban ipari fejlesztéseknek van létjogosultsága, a társasház építések számának emelkedése a hídtól távolabb fekvő területeken valószínűsíthető.

A közutak fejlesztése mindig is pozitív hatással volt az érintett területek ingatlanpiacára. Az autópálya építések mentén vállalkozások indultak, új munkahelyek jöttek létre, csökkentek a távolságok az egyes területek között és megélénkült az ingatlanok forgalma. A jelentősebb csomópontokon bevásárlóközpontok, hipermarketek épültek, beindultak a lakóingatlan fejlesztések és emelkedtek a lakásbérleti díjak.

NEKED AJÁNLJUK
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 2. szombat
Ottó
26. hét
Július 2.
UFO Világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?