17 °C Budapest

Beomlás ellenre is elkészül az M6-os

Pénzcentrum
2008. augusztus 26. 08:15

A Strabagnál látszólag máig nem tudják, miért omlott be két helyen (először július 24-én, majd augusztus 12-én) a Szekszárdot Péccsel összekötő M6-os autópálya - egy új osztrák technológiával épülő - egyik alagútja. Ennek ellenére az autópályát időben átadhatják - írja a Népszabadság.

Szabó Pál, a közlekedési tárca vezetője a jövő hét elejére várja a szakértők jelentését, amely magyarázattal szolgál az épülő alagút beomlására. A vizsgálatok idejére az építést leállították.

Roland Jurecka, a Strabag SE igazgatósági tagja állítja: a munkálatok megindítását részletes geológiai vizsgálat előzte meg. Felkészültségükkel magyarázta, hogy már az első omlásra időben reagáltak: bekövetkezése előtt kimentették a veszélyessé vált munkaterületről az ott dolgozókat és munkagépeiket. Remélik, hogy az építkezés hamarosan folytatódhat, és az M6-os a vállalt határidőre elkészülhet. Az autópályát az eredetileg meghatározott technológiával építik meg. Módosítások csak a beomlott alagútszakaszokban lesznek. Az itt alkalmazandó új technológiát, illetve többletköltségét még nem határozták meg. Valószínű, hogy eurómilliókban kifejezett összege két számjegyű lesz. A többletköltségek - a beruházás befejezésének esetleges, nem várt késése esetén fizetendő kötbérrel együtt - az M6-os építésére vállalkozó konzorcium kasszáját terhelik majd.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?