14 °C Budapest

Újabb fejlemények a lakáspiacon: beadták a derekukat a fejlesztők!

Pénzcentrum
2008. augusztus 11. 08:45

Az idei év első felében negyven százalékkal kevesebb új építésű lakást adtak el, mint egy évvel korábban. A nyári szabadságolások miatt a lakáspiacon a pangás az úr. A potenciális vásárlók visszacsalogatása az eddigi módszerek mellett a lakásfejlesztők új értékesítési stratégiákat keresnek - írja a Napi Gazdaság.

Ma már azok a beruházók is beadják a derekukat és leülnek a vevővel egy esetleges áralkuról tárgyalni, akik egy évvel ezelőtt még szigorúan elutasították az ilyen irányú próbálkozásokat. A meghirdetett konyhabútorok és garázsokra adott kedvezmények kora lejárni látszik. A legtöbb fejlesztő csak kreatív eszközök alkalmazásának hatékonyságában és egyedi vételár kedvezmények nyújtásában bízhat.

Az árcsökkentés mellett a marketingesek újabb értékesítési technikákat alkalmaznak. Egyre többen kihangsúlyozzák a környezetkímélő technológiák alkalmazását, az egyedi adottságokat, illetve nyitott ház akciókkal próbálkoznak.

A beruházók felismerték, hogy ma már csak az építési munkálatok megkezdése előtt 2-3 hónappal, a jogerős építési engedély birtokában érdemes megkezdeni az értékesítést. Korábban akár fél évvel előtte is lehetett már lekötni lakásokat, de az engedélyezés elhúzódása esetén tarthatatlanná váltak a vállalt határidők.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?