14 °C Budapest

Milliós négyzetméterárak a Lakásbörzén!

Pénzcentrum
2008. július 11. 10:43

Több mint 100 000 eladó lakás, kötetlen, nyári hangulat és ingyenes belépés várja a lakáskeresőket a hétvégén megrendezésre kerülő 4. Horizont Lakásbörzén a Millenáris Park légkondicionált "F" épületében.

A számtalan olcsóbb kategóriás ingatlan mellet, a panoráma, a drága bútorok, a medencés kert vagy a tetőterasz, mind elengedhetetlen tartozékai a szombaton nyitó 4. Horizont Lakásbörze luxusingatlan kínálatának. Azonban, amint az körképünkből kiderül, nem csak a fényűzés, de a történelmi értékek is érhetnek nagyon sokat az ingatlanpiacon. A börzén megtalálható öt legdrágább ingatlan közül a legtöbb a múlt századforduló újraöltöztetett pompájával került a top 5 közé.

Az 5. legdrágább: Andrássy Palace Gardens - 150 négyzetméteres tetőteraszos lakás, 350 millió Ft (2,3 m Ft/ négyzetméter)

Luxus kategóriába már 350 millió forinttól költözhetünk, igaz nem azonnal, hiszen a Lakásbörze 5. legdrágább ingatlana, az Andrássy Palace Gardens legnagyobb tetőtéri lakása még építés alatt van. Jóllehet be kell érnünk "mindössze" 150 négyzetméteres lakótérrel, amihez egy kisebb lakás méretű (50nm) tetőterasz kapcsolódik. Az árban benne van a lakás kialakítását a vevő igényei szerint, de a fejlesztő koncepcióját is betartva kialakító belsőépítészeti munka.

Minden lakáshoz tartozik bortároló, közös klubhelyiségként üzemelő lobby, szauna, edzőterem és a 24 órás recepció. A kiemelkedő értéket ugyanakkor ennél a lakásnál sem egyszerűen a luxus felszereltség adja: a megismételhetetlen és teljesen egyedi történelmi értékeket kell megfizetni, a világörökségként számon tartott Andrássy út egy XIX. században épült palotájában.

A 4. legdrágább: Art Deco stílusú villa - 360 négyzetméteres villa, 576 millió Ft (1,6 m Ft /négyzetméter)

Bár 2001-ben épült, de az 1920-as, 30-as évek Art Deco stílusát idézi fel a Lakásbörze 4. legdrágább lakása, a rózsadombi villa. A jelenlegi tulajdonos több mint félmilliárd forintot szeretne kapni a 7 hálószobás lakóépületért. Hogy miért ilyen magas - még rózsadombi viszonylatban is - a négyzetméterár? Elsősorban a művészi igényű belsőnek köszönhetően, a már említett Art Deco belsőépítészet és a különleges burkolóanyagok, valamint ez egyedi tervezésű és gyártású bútorok miatt.

A 3. legdrágább: Rezidencia a diplomata negyedben - 1445 négyzetméteres rezidencia 1,3 milliárd Ft (900e Ft/négyzetméter)

Túl az egymilliárdos vételáron is a patinás múlt köszön ránk. A Lakásbörzén egy 1910-ben épült zuglói villa is várja a vevőket. A négyszintes épületben 1445 négyzetméteren 20 szoba, 3 erkély, 8 mosdó és egy panoráma-tárgyaló található. Elsősorban cégek, diplomáciai képviseletek jöhetnek szóba vevőként, bár lakóháznak is átalakítható.

2. legdrágább: Kastély Csömörön - 2000 négyzetméteres kastély 16 milliárd Ft (8 millió Ft /négyzetméter)

Csömör külterületén található a Lakásbörze kínálatában lévő második legdrágább ingatlan, mely szintén a mesebeli múltat idézi. A közelmúltban épült kastély és a hozzá tartozó 33 hektáros birtok irányára mindössze 16 milliárd forint Így alkudozni lehet kétezer négyzetméternyi négytornyú kastélyra, futatott arany mennyezettel és reneszánsz stílusú bútorzattal, a saját repülőgép leszállópályára hangárral, 21 szobára, uszodára - szaunával, fitnesszteremmel - a borozóval egybekötött borospincére, a vadászteremre valamint a telek végében található horgásztóra.

A legdrágább: Alpár Ignác tervei alapján készült kastély - 3000 négyzetméteres kastély 20 milliárd Ft (6,6 millió Ft /négyzetméter)

Valamivel több mint 20 milliárd forint értékű, így a Lakásbörzén kínált legdrágább ingatlan, a Budapesttől 65 km-re található, 1907-ben épült kastély. Sajnos az érdeklődők nem az eredeti kapun át juthatnak be a kastélykertbe, mert azt múzeumban őrzik, ma egy hű másolat látja el ezt a feladatot. A 20 milliárdos nemesi lakhely épületeit ún. felvidéki, késő reneszánsz stílusban tervezték. A hozzá tartozó közel 6 hektáros területen nemcsak egy saját tó szigettel, de egy bővizű patak is van.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Maga az épület 3000 négyzetméteres. A kertben található angolparkot 74 bronzüveg kandeláber világítja meg. A birtokon a tulajdonos rendelkezésére áll még egy 180 négyzetméter területű úszómedence komplexum is, de van kutya kennel, valamint egy korhű stílusban épült istálló. Maga a lakótér 5+1 csillagosként hirdeti magát, ami reálisnak is tűnik annak fényében, hogy a főépület 14 szobájában aranyozott francia és olasz kristálycsillárokat, falikarokat, márvány kandallókat találunk. A lakosztály méretű szobákhoz öltöző és esetenként vendégszobák is tartoznak.

Július 12-13-án szombaton és vasárnap 1700 m²-en 85 kiállító várja a lakáskeresőket a 4. Horizont Lakásbörzén. A börzén idén is a használt lakások lesznek többségben, de képviselteti magát a budapesti újépítésű piac színe-java is. Főbb kiállítók az Autoker, Dunahouse, Budapest Gate, Natura, és a zöldövezeti lakóparkokat építő Elephant Holding.

Kövesdi Marcell, a börze ügyvezető igazgatója elmondta: "A rendezvény egyik különlegessége, hogy ellentétben az év más részeiben tartott nagyszabású, "munka jellegű" vásárokkal, ide pihenni is lehet jönni. A Millenáris területén található tavak, zöld területek és szabadtéri vendéglátóhelyek, valamint az "F" épület színpadán kialakított kávézó tökéletes alkalom arra, hogy egy kellemes nappal kapcsoljuk össze a lakáskeresést."

A Lakásbörzén lesz ingyenes parkolás, gyermekmegőrző és lakáskeresésre igénybe vehető internet-sarok.

Az idén először használt beléptetési rendszer minden érkezőhöz saját látogatói profilt hoz létre, így a lakáskeresőknek nem szükséges megadniuk az adataikat minden egyes érdeklődésnél, elég, ha bemutatják a kártyájukat: a nap végén a kiállító lehívhatja azoknak a listáját, akik felkeresték a standját. A látogatók természetesen dönthetnek arról, megadják-e elérhetőségeiket és engedélyezik-e az adatok használatát. - emelték ki a szervezők.

Nyáron is megy az ingatlan

Kövesdi Marcell szerint nyáron is kedvező lehetőségek rejlenek az ingatlanszektorban. "Míg a kereslet csupán 10-15%-al esik vissza, az ingatlanértékesítő cégek átlagosan 40%-al csökkentik marketingtevékenységüket - így aki ebben az időszakban intenzívebben jelenik meg a piacon, duplán nyerhet."

A 100 kiállítóból mintegy 60 használt lakásokat is értékesít, míg a kizárólag új ingatlanokat fejlesztő cégek a résztvevők 40%-át adják. A tapasztalatok szerint a rendezvényen 10 000 látogató vesz részt és 400-500 ingatlan cserél majd gazdát.

4. Horizont Lakásbörze
2008. július 12-13.
Millenáris Park (Budapest, Kis Rókus u. 16-20.)
Nyitva tartás:
Szombat-vasárnap:
10:00-19.00 óráig
További információ:
www.lakasborze.com

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem