Jobb, ha albérletben laksz? Van, ahol feleannyiba kerül!

Pénzcentrum
2008. július 14. 10:06

A hitelpiaci válság kialakulása óta a lakástulajdonosokra egyre nagyobb nyomás nehezedik, egyre nőnek a megélhetési költségek, és a bankok sem állnak túl kedvezően a helyzethez, ha valaki nem tudja fizetni a jelzáloghitelét. Úgy tűnik, Nagy-Britanniában egyre jobban megéri az albérlet a saját tulajdonú lakásnál.

A MoneyExpert felmérése szerint az egy hétre vetített kiadások fejenként sokkal kevesebbre rúg egy lakásbérlet esetén, mintha tulajdonosként laknánk a lakásban. Egy átlagos bérlő ugyanis hetente nagyjából 133,9 fontot (38 831 forint) költ, miközben egy jelzáloghiteles tulaj 216,6 fontot (62 814 forint). Ez majdnem kétszer több kiadást jelent ugyanazon termékek és szolgáltatások esetén.

A jelenlegi adatok ráadásul még messze nem a legrosszabbak, a szakértők szerint ugyanis a pénzügyi nyomás tovább fog nőni a briteken, mivel az élelmiszer és az üzemanyagárak emelkedése nem állt meg. Sokak számára így az elkövetkezendő időszak az életszínvonal csökkentését fogja maga után vonni.

Ezek a hatások viszont jóval kevésbé érintik a bérlőket, mint a lakástulajdonosokat. A vizsgálat során a következő árukat és szolgáltatásokat vették alapul:

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 22. péntek
Móric
38. hét
Szeptember 22.
Európai autómentes nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM