16 °C Budapest

Nézd meg, hogy épül a világ legdrágább háza!

Pénzcentrum
2008. június 25. 13:00

Mint arról korábban már korábban is beszámoltunk egy 27 emeletes ház építésébe kezdett egy indiai milliárdos. Az egymilliárd fontos (300 milliárd forintos) beruházás jelenleg is folyamatban van, az építők abban bíznak, hogy kétévi munka után az idei év végére át tudják adni az épületet.


Jelenleg itt tart az építkezés (Forrás: Forbes.com)

A luxusingatlan tulajdonosa az indiai iparmágnás, Mukesh Ambani, aki a világ ötödik leggazdagabb embere a Forbes magazin listája alapján. Az Antilla névre keresztelt, 150 méter magasra tervezett egyedi kialakítású épület nagy része üvegburkolatot fog kapni.

Ambani feleségével és három gyermekével költözik majd a minden extrával felszerelt luxusingatlanba. A tervezők mindenre gondoltak, nincs két egyforma szint, csak a garázs hat emeletes, de lesz az épületben szórakozó központ, fitneszterem, medence és nyitott kertészet is.

Az első hat szinten kialakított garázsban a tulajdonos 168 autója fog parkolni, a nyolcadik emeleten pedig 50 fő befogadására alkalmas mini-mozit építenek. Az épületben kilenc lift közlekedik majd.


A többi szinten lesz saját tornaterem, uszoda és óriási üvegből készült homlokzati elemekkel ellátott lakosztály a vendégek részére. A felső négy szinten alakítják ki a tulajdonos és a családtagok lakosztályait, ahonnan lélegzetelállító kilátás tárul majd eléjük az arab tengerre és az városra egyaránt.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem