3 °C Budapest

Nézd meg, hogy épül a világ legdrágább háza!

Pénzcentrum
2008. június 25. 13:00

Mint arról korábban már korábban is beszámoltunk egy 27 emeletes ház építésébe kezdett egy indiai milliárdos. Az egymilliárd fontos (300 milliárd forintos) beruházás jelenleg is folyamatban van, az építők abban bíznak, hogy kétévi munka után az idei év végére át tudják adni az épületet.


Jelenleg itt tart az építkezés (Forrás: Forbes.com)

A luxusingatlan tulajdonosa az indiai iparmágnás, Mukesh Ambani, aki a világ ötödik leggazdagabb embere a Forbes magazin listája alapján. Az Antilla névre keresztelt, 150 méter magasra tervezett egyedi kialakítású épület nagy része üvegburkolatot fog kapni.

Ambani feleségével és három gyermekével költözik majd a minden extrával felszerelt luxusingatlanba. A tervezők mindenre gondoltak, nincs két egyforma szint, csak a garázs hat emeletes, de lesz az épületben szórakozó központ, fitneszterem, medence és nyitott kertészet is.

Az első hat szinten kialakított garázsban a tulajdonos 168 autója fog parkolni, a nyolcadik emeleten pedig 50 fő befogadására alkalmas mini-mozit építenek. Az épületben kilenc lift közlekedik majd.


A többi szinten lesz saját tornaterem, uszoda és óriási üvegből készült homlokzati elemekkel ellátott lakosztály a vendégek részére. A felső négy szinten alakítják ki a tulajdonos és a családtagok lakosztályait, ahonnan lélegzetelállító kilátás tárul majd eléjük az arab tengerre és az városra egyaránt.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57