Fellendülőben a fővárosi hotelpiac

Pénzcentrum
2008. június 23. 08:45

Két nemzetközi ingatlanügynökség is a napokban indította be hotel üzletágát a fővárosban. A piac gyors felfutásának köszönhetően két további beruházó is budapesti fejlesztéseket fontolgat - írja a Világgazdaság.

A szállodafejlesztők közül egyre többen próbálják feltérképezni a fővároson kívüli lehetőségeket is. A dinamikusan fejlődő ingatlanpiaci szereplők átértékelték a korábbi álláspontjukat és kedvező lehetőséget látnak a lakás- és irodafejlesztések mellett az idegenforgalmi beruházásokban is.

A célterületek közül az V. kerület a legnépszerűbb a következő két évben öt nagy szállodafejlesztést is átadnak több mint ötszáz szobával. A belvárosi rossz állapotban lévő műemlék jellegű épületek felújításával és esetleges kibővítésével számos bontásra váró épületet sikerül megmenteni.

A szakértők szerint évente egy-két felső kategóriás szálloda nyitása indokolt, a 2-3 csillagos szállodákból azonban nagyobb a hiány. A fővárosban a repülőtéri folyosón és a Lágymányosi híd környékén várhatóak újabb fejlesztések.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?