16 °C Budapest

A metróépítés hatása az ingatlanárakra

Pénzcentrum
2008. április 15. 09:30

Az épülő metró nyomvonalán és a készülő állomások környékén, rövidtávon nem várható az árak emelkedése. A folyamatban lévő beruházásoknak a fővárosi ingatlanpiacon egyelőre nincs értéknövelő hatása, mondta Beák Attila a Magyar Ingatlanszövetség elnökségi tagja a Napi Gazdaságnak.

A spekulatív számítások a tervezett kormányzati negyed környékén sem váltak be, a magyar vásárlók árérzékenysége sokkal magasabb annál, hogy majdani fejlesztések értéknövelő hatásában bízzanak. A metró átadási határideje még távlati esemény, ami a lakáspiacon jelenleg még nem fejt ki hatást sem a keresletre, sem pedig az árakra.

Az Otthon Centrum szerint sem tapasztalható a fent említett környékeken kereslet-növekedés, az átadást követően a XI. és a VIII. kerületi szakaszokon számítanak drágulásra. A budai oldalon az érintett szakaszok jelenleg is eléggé felülárazottak, a fejlesztéseket követően találkozhat az ár a valós értékkel. A lakásokkal ellentétben a telekpiacon megfigyelhető némi érdeklődés, a Kelenföldi pályaudvar környékén új üzletközpont építését tervezik a fejlesztők.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?