A politikusok kozmetikázzák a metróépítést

Pénzcentrum
2006. augusztus 15. 13:00

A 4-es metró építéséről már egy jó ideje beszámol a média, ám az építkezés a politikusok szépítésének köszönhető, hiszen a fúrópajzs csak év végén kezdi meg a munkálatokat.


A közönség minden kis alkatrész megérkezését ünnepelve fogadta, azonban a fúrófejek csupán nagyjából 4 hónap múlva állnak munkába, hiszen október végére érkeznek meg Budapestre- olvashatjuk a Népszabadságban. A munkálatokat 2006 végén kezdik, és a tervek szerint az első megállóhoz, a Tétényi úthoz 2007. június végére jutnak el, amiatt, hogy fel kell a munkásoknak mérniük, hogy milyen a kőzetek összetétele és milyen gyorsan lehet majd haladni a későbbiekben.

Két megálló közötti utat azonban legtöbb esetben egy-két hónap alatt fúrnak át, és a betongyűrűket folyamatosan építik be az alagútba. A több méteres fúrófejek beüzemelése előtt viszont másfél hónapos próbaüzemre van szükség. Ezt követően napi 24 órában fognak dolgozni a műszerek, és a hivatalos fúrási kezdéstől (február 7.) 143 hét elteltével készül el véglegesen a Keleti pályaudvarig tartó szakasz (2008 vége).

A munkálatok első szakasza alatt egyébként több, mint másfél millió köbméter földet termelnek ki az építkezés alkalmával. Csupán ideiglenes végállomás lesz a Keleti pályaudvar, további megállók építésével a tervezők a Bosnyák térig szeretnék elvezetni a 4-es metrót.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 22. szerda
Móric
38. hét
Szeptember 22.
Európai autómentes nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?