18 °C Budapest

A politikusok kozmetikázzák a metróépítést

Pénzcentrum
2006. augusztus 15. 13:00

A 4-es metró építéséről már egy jó ideje beszámol a média, ám az építkezés a politikusok szépítésének köszönhető, hiszen a fúrópajzs csak év végén kezdi meg a munkálatokat.


A közönség minden kis alkatrész megérkezését ünnepelve fogadta, azonban a fúrófejek csupán nagyjából 4 hónap múlva állnak munkába, hiszen október végére érkeznek meg Budapestre- olvashatjuk a Népszabadságban. A munkálatokat 2006 végén kezdik, és a tervek szerint az első megállóhoz, a Tétényi úthoz 2007. június végére jutnak el, amiatt, hogy fel kell a munkásoknak mérniük, hogy milyen a kőzetek összetétele és milyen gyorsan lehet majd haladni a későbbiekben.

Két megálló közötti utat azonban legtöbb esetben egy-két hónap alatt fúrnak át, és a betongyűrűket folyamatosan építik be az alagútba. A több méteres fúrófejek beüzemelése előtt viszont másfél hónapos próbaüzemre van szükség. Ezt követően napi 24 órában fognak dolgozni a műszerek, és a hivatalos fúrási kezdéstől (február 7.) 143 hét elteltével készül el véglegesen a Keleti pályaudvarig tartó szakasz (2008 vége).

A munkálatok első szakasza alatt egyébként több, mint másfél millió köbméter földet termelnek ki az építkezés alkalmával. Csupán ideiglenes végállomás lesz a Keleti pályaudvar, további megállók építésével a tervezők a Bosnyák térig szeretnék elvezetni a 4-es metrót.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?