25 °C Budapest

Megnéztük, milyen a világ legdrágább otthona

Pénzcentrum
2008. március 3. 13:00

Már megszokhattuk, hogy az ingatlanárak területén a határ szinte a csillagos ég. Aki meg tudja fizetni, annak akár milliárdokba is kerülhet egy otthon, kérdés, hogy képes-e kihasználni az új ház adta lehetőségeket... A világ legdrágább lakóháza elkelt, nézzük, hol, mi és mennyiért!

A cím nem elvitatható, hiszen a "csöppnyi" angliai ház 80 millió angol fontért (azaz közel 28 milliárd forintért) cserélt gazdát - kürtöli világgá a Telegraph.

A Viktoriánus stílusban épült villa 10 hálószobával és egy földalatti úszómedencével büszkélkedhet, a kérdés csupán az, hogy a tetemes mennyiségű szobát valaha is kihasználják-e, feltéve, hogy nem szállodaként kívánják üzemeltetni...

Az eladás nem is akármilyen rekordot döntött meg, ugyanis eleddig a világ legdrágább házának címét egy londoni otthon birtokolta, melynek az indiai acélmágnás, Lakshmi Mittal a tulajdonosa. Ez a ház 67 millió fontért (23 milliárd forint) kelt el. Ugyanakkor a címet valószínűleg hamar elveszíti majd ez a ház - legalábbis a piacon ismerős ingatlanügynökök azt hirdetik, hogy már több hasonló értékű ingatlan is értékesítésre vár.

Az ötszintes ház Upper Phillimore Gardensben található meg, s az elmúlt 1,5 év alatt alapos fejlesztésnek, felújításnak vetették alá, melyek várhatóan április előtt nem is fognak véget érni. A 28 milliárd forintos ár nem véletlen, hiszen legalább 10 hálószoba, egy medence, edzőterem, szauna, mozi, biztonsági szoba (betörés, támadás esetén ide lehet elbújni) is megtalálható benne.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Forrás: telegraph.co.uk

A magas szintű felszereltséget indokolja, hogy a ház egészen 1997-ig leányok előkészítő iskolájaként üzemelt, s 2006-ban tett rá szert egy cég, amely exkluzív ingatlanokra specializálódott.

A ház eladását levezénylő ügynök nem kívánta elárulni, ki vásárolta meg, azonban értesülések szerint a vevő Elena Franchuk, ukrán üzletasszony, s nem mellesleg Sir Elton John közeli barátja.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 25. vasárnap
Kristóf, Jakab
29. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35