3 °C Budapest

Elképesztő árakat kérnek a mini ingatlanokért: mi van itt?

Pénzcentrum
2007. szeptember 7. 13:00

A budapesti lakáspiac szélsőségeivel már megismerkedhettek Olvasóink az elmúlt hetekben, a legalacsonyabb és legmagasabb kínálati és vételi árak vadsága azonban nem csak a magyar piacon jellemző. A brit Guardian egy összeállítás keretében gyűjtötte egy csokorba az ár/érték arányban leginkább kedvezőtlen, vagyis kis alapterülettel és aránytalanul magas árakkal rendelkező ingatlanokat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az árakat látva megdöbbenve tapasztaltuk, hogy az itthon drágának tartott ingatlan mégsem drága, legalábbis a szigetországban alkalmazott mércével mérve. Persze itthon senki sem adna hullámpaláért 15 milliót, egy gardróbért pedig ennek a 4,5 szeresét akár a földi paradicsom egy darabjáról, akár a fővárosról van szó.

Forrás: www.guardian.co.uk

Csakis egy lelkes természetbarát vagy egy világ elől bujdokolni kívánó, de a megfelelő forrásokkal rendelkező vevő adhatott 40 ezer fontot (15,1 millió forintot) 2004 szeptemberében a Gloucestershire-ben található egy holdas földterületért. Az érintetlen erdős telken a hiányzó építési engedély ellenére egy apró sufni-szerű házacska áll csupán.

Forrás: www.guardian.co.uk

2002 júliusában egy ingatlanfejlesztő, Christopher Eliades fizetett nem kevesebb mint 182 ezer fontot (68,8 millió forintot) egy észak londoni épületért, amely korábban nyilvános illemhelyként üzemelt. A ingatlanberuházással foglalkozó üzletembert, saját bevallása szerint, az épület vidékies jellege fogta meg.

Forrás: www.guardian.co.uk

Vissza az őskorba, ez lehet a mottója annak a barlanglakásnak, amely valószínűleg minden komforthoz és kényelemhez szokott városlakót elijesztene. Vannak azonban még villany és víz nélkül élni tudó britek, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy nemrégiben a képen látható, Wolcertershire-i barlangkunyhó nem kevesebb mint 100 ezer fontért, vagyis 37,8 millió forintért kelt el egy aukción.

Forrás: www.guardian.co.uk

Irodalmian szólva a fent látható minilakás egy "szoba kilátással". A Dorsetben található, tengerre néző panorámás ingatlan mindössze 15 négyzetméteres, ám az ára már korántsem irodalmi: tavaly nyáron ugyanis 100 ezer fontért (37,8 millió forintért) cserélt gazdát a szobácska.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Se villany, se víz és ott éjszakázni sem lehet, de ház teraszáról csodálatos kilátás nyílik a tengerre és a közelben lévő Wight szigetre. Persze jogos a kérdés, hogy ugyanez a vizuális élmény nem szerezhető-e meg jóval olcsóbban egy ötven centes (185 forintos) képeslap segítségével.

Forrás: www.guardian.co.uk

Az alagsorban található minigarzonnal kapcsolatban az első benyomás helyesnek bizonyul, a nyugat-londoni Chelseaben található ingatlan ugyanis ténylegesen egy gardróbszobából lett kialakítva, nem csupán annak látszik. A januárban piacra került ingatlan erősen felújításra szorult, így az összesen 7 négyzetméteres szobácska 170 ezer fontos (64,3 millió forintos) kínálati árát csakis a Harrods közelségének köszönheti.

Forrás: www.guardian.co.uk

A Sandbanksben található bungalóért mintegy 3 millió fontot (1,13 milliárd forintot) adott boldog tulajdonosa 2005 novemberében. Ekkortájt jogosan gondolhattuk volna, hogy ez a vásár bizony nem hoz majd sok hasznot a vevőnek, de tévedtünk volna. Az ingatlan a mai árakon 4 millió fontot ér, s ehhez még az sem kellett, hogy a tulajdonos bearanyozza az egyébként rózsaszín szanitereket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?