5 °C Budapest

Újra szeretjük a Balatont

Pénzcentrum
2007. július 16. 10:30

A balatoni fejlesztők közül már sokan látni vélik az alagút végét. Leginkább a minőségi fejlesztésekre van kereslet, de messze nem olyan mértékben, mint ahogy azt a szakma szeretné - írja a Magyar Hírlap.

Kiss Zoltán, a Hypo Alpe-Adria Leasing Zrt. vezérigazgatója szerint megállt a régió vonzerejének csökkenése, a jövőben pedig egyre inkább minőségi irányba tolódik el a kereslet. A legnépszerűbbek a vízparti, vagy ahhoz közeli, jól felszerelt projektek.

Hasonlóan vélekedik az SCD csoport is, mely a luxusingatlanok forgalmazása mellett egy, az egész Balatonra kiterjedő beruházásba kezdett. Elkán Péter, a csoport kommunikációs igazgatója elmondta, a szakmának nem tesz jót az ingatlanadó bevezetése körüli bizonytalanság, illetve jó volna ismerni a lakástámogatási rendszer módosításával kapcsolatos kormányzati szándékokat is.

Kispál Sándor, a Magyar Ingatlanszövetség főtitkára szerint elsősorban a lakosság vásárlóerejének növekedésére volna szükség ahhoz, hogy a várt növekedés meginduljon. Véleménye szerint egyelőre nincs nagy mozgás a piacon, túlkínálat jellemző. Változást a középosztály megerősödése hozhatna.

Szászné Frankó Gabriella, a Balaton-régió Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezetője szerint még mindig Siófok a legnépszerűbb zóna, s azon belül is a vízhez közeli, alacsonyabb áron kínált ingatlanokat keresik.

Egyre többen keresnek nyaralási célú ingatlanokat, s a felújításra szoruló házak sem riasztják el a vevőket. A szakember szerint egyre nagyobb a Balaton iránti érdeklődés.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?