Újra szeretjük a Balatont

Pénzcentrum
2007. július 16. 10:30

A balatoni fejlesztők közül már sokan látni vélik az alagút végét. Leginkább a minőségi fejlesztésekre van kereslet, de messze nem olyan mértékben, mint ahogy azt a szakma szeretné - írja a Magyar Hírlap.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Kiss Zoltán, a Hypo Alpe-Adria Leasing Zrt. vezérigazgatója szerint megállt a régió vonzerejének csökkenése, a jövőben pedig egyre inkább minőségi irányba tolódik el a kereslet. A legnépszerűbbek a vízparti, vagy ahhoz közeli, jól felszerelt projektek.

Hasonlóan vélekedik az SCD csoport is, mely a luxusingatlanok forgalmazása mellett egy, az egész Balatonra kiterjedő beruházásba kezdett. Elkán Péter, a csoport kommunikációs igazgatója elmondta, a szakmának nem tesz jót az ingatlanadó bevezetése körüli bizonytalanság, illetve jó volna ismerni a lakástámogatási rendszer módosításával kapcsolatos kormányzati szándékokat is.

Kispál Sándor, a Magyar Ingatlanszövetség főtitkára szerint elsősorban a lakosság vásárlóerejének növekedésére volna szükség ahhoz, hogy a várt növekedés meginduljon. Véleménye szerint egyelőre nincs nagy mozgás a piacon, túlkínálat jellemző. Változást a középosztály megerősödése hozhatna.

Szászné Frankó Gabriella, a Balaton-régió Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezetője szerint még mindig Siófok a legnépszerűbb zóna, s azon belül is a vízhez közeli, alacsonyabb áron kínált ingatlanokat keresik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egyre többen keresnek nyaralási célú ingatlanokat, s a felújításra szoruló házak sem riasztják el a vevőket. A szakember szerint egyre nagyobb a Balaton iránti érdeklődés.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?