Adria vs. Balaton: a vitorlások a horvát tengerpartot választják

Pénzcentrum
2007. július 12. 09:00

A nyár második hónapjának elérkeztével beköszöntött a vitorlásszezon is, a hajózni vágyók legkedveltebb célpontjai továbbra is a magyar és a horvát tenger, de manapság már a török Riviéra és a Karib-tenger szerelmesei is válogathatnak az ajánlatok között.

A Balaton mellett az érdeklődési intenzitás stagnálásáról számoltak be a Világgazdaság által megkérdezett cégek, akik szerint bár erős változás tapasztalható a vitorlázók igényeiben, akiknél egyre inkább a komfort kerül előtérbe, ez nem jár együtt az érdeklődők számának emelkedésével.

A legkedveltebb Balaton-parti célpontoknak a keleti medencében Tihany és Balatonfüred, míg a nyugati oldalon Badacsony, Szigliget és Révfülöp számít. A vitorlázás szerelmesei azonban gyakrabban, a jóval magasabb árak ellenére is, a tengert választják.

Az Adrián ezzel szemben nyilvánvaló az érdeklődés növekedése, július elején már alig lehet a főszezonra megfelelő hajót bérelni, persze aki nem ragaszkodik egy típushoz az az indulás előtt két nappal is kaphat még vitorlást.

Egy 6-8 fős társaságnak körülbelül fél millió forinttal kell készülnie az utazásra, a költségeket azonban jelentős mértékben megnövelheti, ha hajóskapitányt is kér a csapat, amelyre azonban egyre ritkábban van példa, mert az elmúlt években többen is elvégezték az egy hetes hajóvezetői tanfolyamot.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


A leggyakoribb indulási pontoknak azon kikötők számítanak, amelyeket 5-6 órányi utazással el lehet érni, így érthetően a dalmát kikötővárosok vezetik a listát, de némileg alacsonyabb árakon bérelhetünk hajót Splitben vagy Dubrivnikban is.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?