Hogyan spórolhatsz a villanyszámlával?

Pénzcentrum
2007. április 27. 15:00

Az Energiatakarékossági Szövetség szerint nem energiahatékony az a ház, amelynek padlásán a szigetelés vékonyabb 15 centinél, vagy a fűtési rendszer 10 évnél idősebb, netán sok ablak található az északi oldalon.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ha úgy érzed, hogy túl magas a villanyszámlád, néhány lépést megtehetsz annak érdekében, hogy kisebb legyen a havi rezsiköltség.

Különböző felmérések szerint egy átlagos házban a fűtés, illetve a légkondicionálás 20 százaléka csupán a szellőzőrendszer szivárgása miatt vész kárba. Mindenképp ellenőrizzük a nyílászárók szigetelését!

Energiahatékony háztartási gépekkel (mosógép, mosogatógép) is karcsúsíthatunk számlánkon, az amerikai Energy Star szerint 20, de akár 75 százalékkal kevesebb energiát használhatnak el ezek a termékek a hagyományos gépekhez képest.

Figyeljünk arra is, hogy kihúzzuk az áramból azokat a készülékeket, amelyeket nem használunk. Fölösleges áram megy veszendőbe a bedugott töltők, vagy a kávéfőző miatt. Becslések szerint 5 százalékot spórolhatunk meg, ha odafigyelünk erre.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09