Hogyan spórolhatsz a villanyszámlával?

Pénzcentrum
2007. április 27. 15:00

Az Energiatakarékossági Szövetség szerint nem energiahatékony az a ház, amelynek padlásán a szigetelés vékonyabb 15 centinél, vagy a fűtési rendszer 10 évnél idősebb, netán sok ablak található az északi oldalon.

Ha úgy érzed, hogy túl magas a villanyszámlád, néhány lépést megtehetsz annak érdekében, hogy kisebb legyen a havi rezsiköltség.

Különböző felmérések szerint egy átlagos házban a fűtés, illetve a légkondicionálás 20 százaléka csupán a szellőzőrendszer szivárgása miatt vész kárba. Mindenképp ellenőrizzük a nyílászárók szigetelését!

Energiahatékony háztartási gépekkel (mosógép, mosogatógép) is karcsúsíthatunk számlánkon, az amerikai Energy Star szerint 20, de akár 75 százalékkal kevesebb energiát használhatnak el ezek a termékek a hagyományos gépekhez képest.

Figyeljünk arra is, hogy kihúzzuk az áramból azokat a készülékeket, amelyeket nem használunk. Fölösleges áram megy veszendőbe a bedugott töltők, vagy a kávéfőző miatt. Becslések szerint 5 százalékot spórolhatunk meg, ha odafigyelünk erre.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?