3 °C Budapest

Eladják az Almássyt?

Pénzcentrum
2007. április 20. 10:00

Az Erzsébetvárosi Önkormányzat az Almássy téri szabadidőközpont eladására készül, a pályázat szövegéről ma dönt a képviselő-testület, zárt ajtók mögött - írja a Magyar Hírlap.

Kecskés Gusztáv, a kerületi KDNP frakcióvezetője szerint az ingatlant nem szabadna értékesíteni, mivel annak üzemeltetésére 2005-ben tíz évre szóló bérleti szerződést kötöttek, emiatt pedig várhatóan áron alul lesz majd értékesíthető. Kecskés szerint a kiírásban nem olvasható, hogy a vevőnek meg kell őriznie kulturális szolgáltató funkcióját.

Devosa Gábor szocialista alpolgármester szerint viszont ha nem érkezik be megfelelő ajánlat, nem értékesítik az ingatlant, így nem kell az áron alul történő eladástól tartani. A kulturális funkciót az épület az alpolgármester szerint már most sem képes ellátni. Jelenleg is csak a nagytermet, illetve az uszodát használják, a koncertekkel pedig sok baj akad, mivel sem a szigetelése sem a statikai szerkezete nem megfelelő.

Az alpolgármester hozzátette, a vételárból a Százház utcai sporttelep mellett uszodával ellátott, modern 1400 négyzetméteres konferenciaközpontot terveznek emelni.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?