16 °C Budapest

Eladják az Almássyt?

Pénzcentrum
2007. április 20. 10:00

Az Erzsébetvárosi Önkormányzat az Almássy téri szabadidőközpont eladására készül, a pályázat szövegéről ma dönt a képviselő-testület, zárt ajtók mögött - írja a Magyar Hírlap.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Kecskés Gusztáv, a kerületi KDNP frakcióvezetője szerint az ingatlant nem szabadna értékesíteni, mivel annak üzemeltetésére 2005-ben tíz évre szóló bérleti szerződést kötöttek, emiatt pedig várhatóan áron alul lesz majd értékesíthető. Kecskés szerint a kiírásban nem olvasható, hogy a vevőnek meg kell őriznie kulturális szolgáltató funkcióját.

Devosa Gábor szocialista alpolgármester szerint viszont ha nem érkezik be megfelelő ajánlat, nem értékesítik az ingatlant, így nem kell az áron alul történő eladástól tartani. A kulturális funkciót az épület az alpolgármester szerint már most sem képes ellátni. Jelenleg is csak a nagytermet, illetve az uszodát használják, a koncertekkel pedig sok baj akad, mivel sem a szigetelése sem a statikai szerkezete nem megfelelő.

Az alpolgármester hozzátette, a vételárból a Százház utcai sporttelep mellett uszodával ellátott, modern 1400 négyzetméteres konferenciaközpontot terveznek emelni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20