15 °C Budapest

Itt az újabb tipp, hogyan növelheted a házad értékét!

Pénzcentrum
2007. április 17. 14:00

Nehezen megy a ház eladása? Nem akad megfelelő vevő? Vagy nincs megfelelő árajánlat? Valamelyest segíthet a helyzeten, ha megfelelő elrendezésű garázzsal rendelkezik a ház. Egy rendezett garázs sokat lendíthet az eladási ügyleten, de túlzott reményeket ne fűzzünk hozzá.

Tiszta garázs, rendes ház?

Mint tudjuk, minden az első benyomáson múlik. Ez a lakásvásárlás terén sincs másképp, sőt kiemelt figyelmet élvez, hiszen a vevők a látogatás alkalmával ítélik meg, hogy megfelelő otthon lesz-e a későbbiek során az eladásra kínált ház.

Ebben nyújthat nagy segítséget, ha a garázs megfelelő elrendezésű, felszereltségű, illetve rendezett képet mutat. Ingatlanpiaci szakértők egyetértenek abban, hogy az egész ház megítélésén sokat lendíthet (még akkor is, ha esetleg az árat nem srófolja feljebb), ha a vevőkre pozitív hatással van a garázs.

Ráadásul ezt elősegíti az a tendencia is, amelyet az Egyesült Államokban készített felmérések támasztanak alá. Ezek szerint a garázs egyre fontosabb helyet tölt be a családok mindennapi életében. Gyakori, hogy az alapvetően a járművek tárolására szolgáló helység is a lakhely szerves részévé válik. A Jeld-Wen legutóbbi felmérése szerint pedig a férfiak 42, a nők 41 százaléka a garázson keresztül jut be a házba, vagyis a bejárati ajtó szerepét lassanként felváltja a garázskapu.

Élelmeseké a világ

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ezt, valamint a tárolási eszközök iránti megnövekedett igényt úgy tűnik igyekeznek kihasználni az üzleti életben is. 2006-ban a garázs-tárolási iparág piaca 1 milliárd dollárt tett ki a Specialist in Business Information (SBI) piackutató cég szerint, a sufni-tárolási iparág pedig 520 millió dolláros piaccal rendelkezett. Az SBI szerint a kettő együtt 2011-re összesen majd 2 milliárd dolláros piacot fog kitenni.

Egyre szélesebb körűvé válik a tárolási alkalmatosságok, sőt az ehhez kapcsolódó szolgáltatások piaca is. Ha valaki csak saját magában bízik, néhány száz dollárból kijöhet a garázs helyrepofozása. Az előkelőbb polcok, tárolók már önmagában többe kerülnek ennél, 1000 - 20 000 dollárt (182 000 - 3,7 millió forintot) is kérhetnek értük.

Ha mindent egy cégre bízunk, akkor a pénztárcánkat is fel kell készíteni. A GarageTrek például az összes munkát elvégzi helyettünk, cserébe 2500 - 46 000 dollárt (455 000 - 8,4 millió forintot) kér. A cég vezérigazgatója szerint az átlagos munkadíj 9000 dollár (1,6 millió forint) körül mozog.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem