Itt az újabb tipp, hogyan növelheted a házad értékét!

Pénzcentrum
2007. április 17. 14:00

Nehezen megy a ház eladása? Nem akad megfelelő vevő? Vagy nincs megfelelő árajánlat? Valamelyest segíthet a helyzeten, ha megfelelő elrendezésű garázzsal rendelkezik a ház. Egy rendezett garázs sokat lendíthet az eladási ügyleten, de túlzott reményeket ne fűzzünk hozzá.

Tiszta garázs, rendes ház?

Mint tudjuk, minden az első benyomáson múlik. Ez a lakásvásárlás terén sincs másképp, sőt kiemelt figyelmet élvez, hiszen a vevők a látogatás alkalmával ítélik meg, hogy megfelelő otthon lesz-e a későbbiek során az eladásra kínált ház.

Ebben nyújthat nagy segítséget, ha a garázs megfelelő elrendezésű, felszereltségű, illetve rendezett képet mutat. Ingatlanpiaci szakértők egyetértenek abban, hogy az egész ház megítélésén sokat lendíthet (még akkor is, ha esetleg az árat nem srófolja feljebb), ha a vevőkre pozitív hatással van a garázs.

Ráadásul ezt elősegíti az a tendencia is, amelyet az Egyesült Államokban készített felmérések támasztanak alá. Ezek szerint a garázs egyre fontosabb helyet tölt be a családok mindennapi életében. Gyakori, hogy az alapvetően a járművek tárolására szolgáló helység is a lakhely szerves részévé válik. A Jeld-Wen legutóbbi felmérése szerint pedig a férfiak 42, a nők 41 százaléka a garázson keresztül jut be a házba, vagyis a bejárati ajtó szerepét lassanként felváltja a garázskapu.

Élelmeseké a világ

Ezt, valamint a tárolási eszközök iránti megnövekedett igényt úgy tűnik igyekeznek kihasználni az üzleti életben is. 2006-ban a garázs-tárolási iparág piaca 1 milliárd dollárt tett ki a Specialist in Business Information (SBI) piackutató cég szerint, a sufni-tárolási iparág pedig 520 millió dolláros piaccal rendelkezett. Az SBI szerint a kettő együtt 2011-re összesen majd 2 milliárd dolláros piacot fog kitenni.

Egyre szélesebb körűvé válik a tárolási alkalmatosságok, sőt az ehhez kapcsolódó szolgáltatások piaca is. Ha valaki csak saját magában bízik, néhány száz dollárból kijöhet a garázs helyrepofozása. Az előkelőbb polcok, tárolók már önmagában többe kerülnek ennél, 1000 - 20 000 dollárt (182 000 - 3,7 millió forintot) is kérhetnek értük.

Ha mindent egy cégre bízunk, akkor a pénztárcánkat is fel kell készíteni. A GarageTrek például az összes munkát elvégzi helyettünk, cserébe 2500 - 46 000 dollárt (455 000 - 8,4 millió forintot) kér. A cég vezérigazgatója szerint az átlagos munkadíj 9000 dollár (1,6 millió forint) körül mozog.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16