2 °C Budapest

Visszaesőben az ingatlanpiac, szaporodnak az árverések: most kell lakást venni?

Pénzcentrum
2007. március 30. 14:00

Az értékbecslők szövetsége szerint az amerikai ingatlanpiacon tapasztalható visszaesés és a másodlagos jelzáloghitelek bedőlése miatt szaporodó ingatlanárverések jó lehetőséget teremtenek a befektetni kívánók számára az ingatlanpiacon.

A jelzáloghitellel rendelkezőket fenyegető jelenség ugyanis jelentősen csökkenti, némelyik szakértő szerint "csupán" reálissá teszi, a tengerentúli ingatlanpiacon uralkodó árakat, így a keresleti oldal számára a korábbiakhoz képest kedvezőbbé válik a lakásvétel.

Az értékbecslők szövetsége szerint a legérdemesebb családi ház vásárlásával kezdeni, mert ezek viszonylag könnyen kiadhatóak, és nem jár velük annyi plusz költség és időráfordítás, mint egy többlakásos apartman házzal. Utóbbi azoknak jelenthet megfelelő megoldást, akik saját célra is keresnek lakást, hiszen ebben az esetben egy ikerház, vagy egy háromlakásos apartman ház megvétele esetén ki tudják termelni a saját lakásuk költségét és úgyszólván "ingyen" lakhatnak.

A jelenlegi helyzetben az albérleti piaci pangás sem tartja vissza a befektetni vágyókat az ingatlanvásárlástól, az piac már a tavalyi évben is rekordméretekben, 3 százalékkal növekedett. Az idei évre várható tömeges hitelbedőlés pedig tovább növeli majd az albérletpiac keresleti oldalán jelen lévők számát.

Azok számára, akik nem szeretnének aktívan foglalkozni a befektetésként megvett ingatlannal, a szakértők az ingatlanalapokat, illetve a REIT-eket ajánlják mint befektetési formát. A befektetési szakemberek szerint az ingatlanalapok a portfolióban 10 százalékos aránya lenne a legmegfelelőbb.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?