13 °C Budapest

Robbanás előtt az ingatlanpiac - te miért maradnál ki a boomból?

Pénzcentrum
2007. március 14. 05:30

Egy nem régiben készült felmérés szerint a német állampolgárok több mint 14 százaléka szeretne Törökországban lakást vásárolni nyaralási, illetve befektetési célból. A Fekete- és a Földközi-tenger partjait birtokló ország egyébként is fontos turisztikai célpontot jelent a németek számára: a megkérdezettek 35 százaléka töltötte már itt vakációját.


A lakást vásárolni kívánó német állampolgárok száma a 2002-ben készített felmérés óta megháromszorozódott, ekkor még csupán 5 százalék voksolt a vásárlás mellett, s csupán a megkérdezettek két százaléka cselekedett volna befektetési célból. Ez az arány a mostani felmérés esetében már 5 százalék.


A növekvő érdeklődés azonban nem csupán a turizmus fellendülésének köszönhető, jelentős szerepet játszik az is, hogy a csatlakozásra váró Törökországban az ingatlanárak jelentősen elmaradnak az európai árszínvonaltól. Jól mutatja ezt az is, hogy míg Isztambulban egy 100-150 négyzetméteres luxus apartman négyzetméterára 2500 dollár, azaz 472 275 forint körül alakul, addig akárcsak Budapesten is, ez az összeg elérheti az 1 millió forintot.


A következő táblázatban a világ nagyvárosaira jellemző ingatlanárakat foglaltuk össze.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


Az árak eltérése első látásra is óriásinak tűnik, így egyáltalán nem meglepő, hogy a piaci szereplők az árak növekedést és az európai színvonalhoz való közeledését várják a következő években, amely várhatóan több számjegyű éves áremelkedéssel jár majd magas hozamokat garantálva az időben cselekvő befektetőknek.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06