Jót tesz az eladásoknak a luxusingatlan-piaci boom? - hihetetlen, de mégis igaz...

Pénzcentrum
2007. január 24. 13:00

Az előzetes becslések szerint közel 11 százalékos forgalombővülést tudhat maga mögött az Egyesült Államok luxusingatlan-piaca, 2007-ben pedig további növekedésre számítanak a szakértők, amelyet véleményük szerint legfőképpen a dinamikusan növekvő vállalati profitok és az öt Wall Street-i óriás teljesítménye indokol.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az 5 millió dollár feletti értékű ingatlanok forgalmának megugrása a szakértők szerint azonban a 2006-ban mélypontot elérő és onnan kilábalni látszó ingatlanpiac résztvevői számára is jó hír, mert luxus piaci forgalom bővülése magával húzhatja azt, további növekedést generálva a piacon.

2006 legdrágább amerikai ingatlanja, a Manhattantől 5 kilométerre fekvő, 63 hektárnyi birtok összesen 58 millió dollárért azaz 11,3 milliárd forintért került a Advanced Photonix ügyvezetőjének birtokába. A 930 négyzetméteres kastély mellett több vendégház, medence és teniszpálya is benne foglaltatott az árban az Institute for Luxury Home Marketing értesülései szerint.

Bár a fent említett összeg hallatán valószínűleg legtöbbünknek leesik az álla, "a mindenidők legdrágább ingatlanja" címet mégsem szerezte meg a manhattani kúria, az továbbra is az egy évvel korábban elkelt Palm Beach-i vízparti ingatlané maradt, amelyért új tulajdonosa nem kevesebb mint 70 millió dollárt adott ki.

A szervezet információi szerint azonban ezek az összegek messze elmaradnak a világ legtöbbet érő ingatlanjaiért elkértektől, a pillanatnyi győztes nem kis meglepetésre Nagy-Britanniában található: a windsori kastélytól nem messze található 103 szobás Updown Courtért ugyanis 139 millió dollárt szeretne kapni jelenlegi tulajdonosa.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06