5 °C Budapest

Jót tesz az eladásoknak a luxusingatlan-piaci boom? - hihetetlen, de mégis igaz...

Pénzcentrum
2007. január 24. 13:00

Az előzetes becslések szerint közel 11 százalékos forgalombővülést tudhat maga mögött az Egyesült Államok luxusingatlan-piaca, 2007-ben pedig további növekedésre számítanak a szakértők, amelyet véleményük szerint legfőképpen a dinamikusan növekvő vállalati profitok és az öt Wall Street-i óriás teljesítménye indokol.

Az 5 millió dollár feletti értékű ingatlanok forgalmának megugrása a szakértők szerint azonban a 2006-ban mélypontot elérő és onnan kilábalni látszó ingatlanpiac résztvevői számára is jó hír, mert luxus piaci forgalom bővülése magával húzhatja azt, további növekedést generálva a piacon.

2006 legdrágább amerikai ingatlanja, a Manhattantől 5 kilométerre fekvő, 63 hektárnyi birtok összesen 58 millió dollárért azaz 11,3 milliárd forintért került a Advanced Photonix ügyvezetőjének birtokába. A 930 négyzetméteres kastély mellett több vendégház, medence és teniszpálya is benne foglaltatott az árban az Institute for Luxury Home Marketing értesülései szerint.

Bár a fent említett összeg hallatán valószínűleg legtöbbünknek leesik az álla, "a mindenidők legdrágább ingatlanja" címet mégsem szerezte meg a manhattani kúria, az továbbra is az egy évvel korábban elkelt Palm Beach-i vízparti ingatlané maradt, amelyért új tulajdonosa nem kevesebb mint 70 millió dollárt adott ki.

A szervezet információi szerint azonban ezek az összegek messze elmaradnak a világ legtöbbet érő ingatlanjaiért elkértektől, a pillanatnyi győztes nem kis meglepetésre Nagy-Britanniában található: a windsori kastélytól nem messze található 103 szobás Updown Courtért ugyanis 139 millió dollárt szeretne kapni jelenlegi tulajdonosa.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?