Új módszerekkel dolgoznak az ingatlancsalók - nem árt vigyázni!

Pénzcentrum
2006. október 27. 10:15

Új csalási módszereket hív életre a földhivatali eljárások megszigorítása, amelynek következtében nyugat-európai trükkök igénybevételéhez és fehér ingbe kényszerülnek az eddigi ingatlancsalók - írja a Magyar Nemzet.

Új csalási módszereket hív életre a földhivatali eljárások megszigorítása, amelynek következtében nyugat-európai trükkök igénybevételéhez és fehér ingbe kényszerülnek az eddigi ingatlancsalók - írja a Magyar Nemzet.

A szigorúbb földhivatali ügyintézés és a Takarnet informatikai rendszer bevezetése is gátat szab a kisstílű csalásoknak. Nehezebb lett a személyes adatokhoz való hozzáférés, az ingatlan előtörténetét nyilvános és közhiteles dokumentumban rögzítik, amelyet azonban csakis az érintettek tekinthetnek meg. A tulajdoni lapra való bejegyzéshez is szükségessé tették a tulajdonos engedélyezését, a lapot pedig biztonsági elemekkel szerelték fel, hogy megnehezítsék a hamisítást.

Mindezt a 71/2004. országgyűlési határozatban rögzítette a parlament, amelyben tételesen megfogalmazták, hogy az 5 különböző ingatlanügyben érintett minisztériumnak milyen feladatokat kell elvégeznie és mikorra, hogy az akkori áldatlan állapotokat felszámolják.

Viszont továbbra sincs az ingatlannal foglalkozó cégeknek hivatali, ellenőrzés, esetleg szankcionálási jogkörrel rendelkező szakmai szervezete, így fordulhat elő, hogy RICS Magyarország áltat készített felmérés szerinti ingatlanközvetítés és értékesítést főtevékenységként végző 3359 vállalat között könnyen elveszhetnek az ügyfelek egy csaló kezeiben.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 19:19
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04