0 °C Budapest

2008-tól újra fázhatunk, újabb 20%-os gázáremelés várható

Pénzcentrum
2006. augusztus 30. 10:30

Lehetségesnek nevezte Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter az MNB azon feltételezéseit, melyek szerint a Pénzügyminisztérium 2007 és 2008 január elsejére egyaránt 20-22 százalékos gázár-emeléssel számol.

Lehetségesnek nevezte Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter az MNB azon feltételezéseit, melyek szerint a Pénzügyminisztérium 2007 és 2008 január elsejére egyaránt 20-22 százalékos gázár-emeléssel számol - írja a Népszabadság.

Kóka a lapnak emlékeztetett: a magyar lakosság a gáz piaci árának még mindig csupán a kétharmadát fizeti meg, a többit pedig a költségvetés, azaz lényegében az adófizetők. A GKM vezetője szerint az MNB azzal a többéves programmal kapcsolatban élhetett feltételezésekkel, ami alatt a lakossági árak a piaciakhoz fognak "közelíteni", de jelezte a rászorulók többlettámogatásának szükségességét.

Augusztus elsejétől már bekövetkezett Magyarországon egy átlagosan 30%-os gázár-emelés, mely annak a kormányzati elhatározásnak a része, hogy a lakosságnak fizetett ártámogatások úgy csökkenjenek, hogy a lakossági árak a világpiaci szinthez közelítenek, emellett várhatóan az eddigi igazságtalan rendszert szociális alapra helyezik (2007-től).

Az idei évi gázár-támogatás az augusztusi emeléssel 150-160 milliárd forint körül tartható, melyet jövőre Veres János pénzügyminiszter jelzése szerint legfeljebb 100 milliárd forinton tartanak. Ez az egyrészt 70 milliárd forint körüli bányajáradékból, másrészt legfeljebb 10-30 milliárd forintos költségvetési kiegészítésből tevődik össze, melyet a tárca a későbbiekben sem kíván emelni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 9. csütörtök
Abigél, Alex
6. hét
Február 9.
Pizza világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?